24 desember

Txt: Matteus 2:1-2, 9-11

EN VIKTIG DAG

Kristoffer stod opp tidlig om morgenen, spent på dagen som lå foran ham. “Det er en viktig dag, mamma,” sa han da han løp inn på kjøkkenet for å spise frokost.

Mor så opp fra kjøkkenbordet hvor hun hadde satt ut masse deilig mat. “Er det?” spurte hun uskyldig. “Hvorfor det?”

“Å, mamma da! Du vet at det er julaften i dag,” svarte Kristoffer. “Og i kveld skal vi åpne julegavene våre!”

Inne mellom å se på julefilmer og Donald Duck, så gikk Kristoffer av og til bort til juletreet og så på presangene. Det var så lenge å vente! Endelig hadde familien spist pinnekjøtt til middag og riskrem til desert. De gikk rundt juletreet nog sang julesanger. Endelig kom tiden for å åpne presangene. Kristoffer ble ikke skuffet. Da alle pakkene var åpnet, så han på tingene rundt ham. Han hadde fått en ny genser, leker, bøker, sjokolade og det han ønsket aller mest – et fotballspill til Playstation 4! Han kunne knapt vente til han kunne teste ut det nye spillet, og… men nå snakket far.

“La oss lese om gavene som de vise menn hadde med seg til Jesusbarnet,” sa far og slo opp i Bibelen til Matteus kapittel 2. Etter å ha lest kapittelet høyt, la han til: “Vi har gitt gaver for å vise at vi er glade i hverandre, og vi har en gave til Jesus også.” Han løftet opp en skinnende, rød boks. “Som dere vet, inneholder denne boksen julegavene som dere alle har gitt,” fortsatte han. Kristoffer nikket. Han hadde gitt noen av sine egne penger til Jesus. Det fikk ham til å føle seg god. “Alle ga dere penger til å bli brukt i Guds arbeid,” sa far. “Nå vil jeg spørre dere om dere har gitt det Jesus ønsker mest av alt – hjertet ditt. Har du gitt deg selv til Ham?”

Kristoffer tenkte på det da han gikk for å legge seg. Han visste at han aldri egentlig hadde gitt seg selv til Jesus. Plutselig hoppet han opp og løp inn i stuen. “Jeg har lyst til å gi meg selv til Jesus,” ropte han.

Senere bredde mor dynen over ham. “Jeg sa det var en viktig dag i dag,” sa han. “Det er dagen da jeg ga livet mitt til Jesus. Det er viktigere enn å åpne alle de presangene, ikke sant?” Mor nikket samtykkende.

Hva med deg?

Har du husket å gi en gave til Jesus denne julen? Dersom du ikke har gjort det allerede, vil du ikke gjøre denne dagen til den viktigste dagen i hele ditt liv? Gi hjertet ditt til Jesus med en gang! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Så åpnet de sine skrin og bar fram gaver til barnet: gull, røkelse og myrra.

Matteus 2:11

Dagens nøkkelord: GI DEG SELV TIL JESUS

Advertisement
%d bloggers like this: