21 mars

Txt: Salme 18:28-33

GJENNOM TÅKEN

“Må vi dra allerede?” klaget Britt da hun og familien gjorde seg klare til å dra hjem. De hadde tilbrakt de siste dagene med bestemor og bestefar Samuelsen og hadde kost seg med lange samtaler, vitser og godt fellesskap med hverandre. Nå var det på tide å si farvel – et langt farvel, for om mindre enn en uke skulle Britts familie dra til Peru som misjonærer.

Bestemor la en arm rundt Britt. “Bestefar og jeg har ikke lyst til at dere skal dra heller,” sa hun, “men vi skal holde kontakten. Jeg er så glad at vi kan snakkes på telefonen og gjennom e-post. Vi skal be for hverandre også. Tiden går fort, og før du vet ordet av det, så møtes vi igjen.”

“Kjære vene,” sa mor da hun så ut vinduet. “Jeg tror vi burde ha dratt tidligere. Det ser ut som om tåken kommer. Jeg kan ikke si at jeg liker å kjøre i tåke.” Siden de hadde hatt med seg mange eiendeler som skulle lagres på besteforeldrenes loft, så hadde mor kjørt familiebilen mens far hadde kjørt en lastebil de hadde lånt.

“Tåkelysene på denne lastebilen vil skjære gjennom tåken ganske bra, så jeg kan vise vei,” sa far. “Bare følg etter meg og hold øye med baklysene mine. Jeg skal kjøre sakte. Bare stol på meg, jeg er sikker på at det vil gå helt fint.”

Da de dro grep mor rattet nervøst, men da barna sang refrenger og søndagsskole sanger begynte hun gradvis å slappe av. Det var likevel trøttende, og alle var glad da de omsider kom trygge hjem.

“Da jeg kjørte kunne jeg ikke unngå å tenke på at Gud brukte denne tåken til å forberede oss til arbeidet han har for oss i Peru,” sa far etter han hadde ledet dem i bønn for å takke Gud for at de hadde kommet trygge hjem. “Fordi vi drar til et ukjent land som er ‘tåkete’ for oss. Folkene, skikkene og språket er ukjent også. Vi vet ikke hva som ligger foran oss, men Gud vet alt om det. Han vil ta vare på oss.”

“Du har helt rett!” nikket mor. “Jeg kunne ikke se så langt i tåken, men jeg kunne følge baklysene dine, og vi har Guds ord og Gud selv til å lede oss når vi drar til Peru. Vi kan stole på at Han vil hjelpe oss gjennom alle ‘tåkete’ dager som ligger foran oss.

Hva med deg?

Skremmer det deg at du ikke vet hva fremtiden vil bringe? Bekymrer du deg over å starte på en ny skole, eller flytte til en ukjent by, eller få nye steforeldre, eller å kunne møte en ukjent situasjon? Gud vet om frykten din, og Han kjenner til fremtiden din. Les Hans ord for instruksjon og oppmuntring. Be om visdom. Det vil være både gode tider og dårlige tider i livet, men Gud – og bare Gud – vet akkurat hva som finnes i fremtiden. Når du stoler på Ham, vil Han lede deg og hjelpe deg med alle utfordringene som du møter.

For denne Gud er vår Gud for evig og alltid. Han skal føre oss ut over døden.

Salme 48:14

Dagens nøkkelord: LA JESUS LEDE DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: