15 desember

Txt: Salme 51:1-12

HVIT JUL

“Det snør enda, bestefar,” sa Elias. “Vi kommer sikkert til å få en hvit jul.” Elias hadde aldri sett mye snø etter at de hadde flyttet ned på Sørlandet ved sjøen, men nå var han høyt oppe i fjellene sammen med besteforeldrene sine.

Bestefar nikket. “Den får alt til å se så rent ut, ikke sant?” sa han. “Det minner meg om en av favoritt skriftstedene mine – ‘Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø’.” Elias visste ikke mye om Bibelen, men han likte å høre bestefar snakke om den.

Elias gikk ut en stund og akte kjelke i en bakke like ved. Så kom han inn til besteforeldrene sine på kjøkkenet. Tankene hans gikk tilbake til Bibelverset bestefar hadde sitert. “Bestefar, du sa – jeg tror i alle fall at du sa – at pappa tok imot Jesus som sin Frelser,” begynte Elias mens han to små slurker av den varme sjokoladen bestemor hadde laget til ham. “Betyr det at syndene hans er hvite som snø – at han er renset fra syndene sine?” spurte Elias.

“Det gjør det,” forsikret bestefar ham.

“Men hvorfor er pappa i fengsel da?” spurte Elias.

Bestefar tok et par slurker av den varme sjokoladen sin og renset halsen. “Elias, for mange år siden ville ikke din far ha noe å gjøre med Jesus,” sa bestefar. “Han brøt loven, og nå – selv om Gud har renset hjertet hans og han ikke trenger å lide i all evighet – så må han betale straffen for det han har gjort.”

Elias tenkte litt på det. “Jeg tror ikke jeg vil vente til jeg er i trøbbel før jeg ber Jesus om å frelse meg,” sa han etter en stund.

“Det trenger du ikke,” sa bestefar. “Du kan be Gud om å tilgi deg syndene dine og gjøre dem hvite som snø nå med en gang. Så kan du virkelig nyte en hvit jul – både på innsiden og utsiden.”

Hva med deg?

Vil du ha en “hvit jul” inne i hjertet ditt? Husk alltid på at et liv i synd får konsekvenser selv om Gud er villig til å tilgi. Ta imot Jesus som din personlige Frelser nå mens du fremdeles er ung. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel)

Tenk på din Skaper i din ungdoms dager, før de onde dagene kommer

Predikanten 12:1

Dagens nøkkelord: TA IMOT JESUS NÅ

Advertisement
%d bloggers like this: