17 desember

Txt: 1 Korinterbrev 3:18-23

ALT FRA GUD

“Å Åsmund! Du skryter alltid slik over de gode karakterene dine,” klaget Geir. Han satte nesen i været og hermet etter broren sin. “Jeg fikk Svært Godt i dette! Jeg, og jeg alene, fikk 100% på eksamen. Jeg er så smart!”

“Vel, jeg er den beste i klassen. Jeg hørte læreren min sa det,” skrøt Åsmund.

“Gutter, nå holder det!” sa far strengt. Så tok han frem lommeboken sin og tok ut noen pengelapper. “Hva synes du om dette, Åsmund?” spurte han.

Åsmund sperret øynene opp. “Jøss! En femhundrelapp! Og en tusenlapp! Hvor fikk du dem?”

“Husker du snøfreseren onkel Jens spurte oss om å selge for ham da han flyttet til Sørlandet?” spurte far. “Jeg solgte den i morges, og mannen som kjøpte den betalte kontant. Dette kommer til å komme godt med når vi skal kjøpe julegaver.”

Åsmund så overrasket på sin far. “Mener du at du skal bruke dem?” spurte han.

“Hvorfor ikke?” spurte far. “Mannen ga dem til meg.”

“Jo, men de er jo ikke dine,” sa Åsmund. “De tilhører vel onkel Jens, ikke sant? Det var jo hans snøfreser. Dersom du beholder pengene, vil ikke det være det samme som å stjele?”

Far smilte. “Du har rett!” svarte han. “Det ville være å stjele. Selv om kjøperen ga pengene til meg, så betalte han egentlig onkel Jens. Jeg er bare en mellommann. Akkurat som deg.”

“Som meg?” spurte Åsmund. “Hva mener du?”

“Det jeg mener er at alle evnene og talentene som du har, store eller små, de kommer fra Gud som skapte deg,” svarte far. “De tilhører egentlig Ham. Noen ganger vil folk gi deg komplimenter om dem, men du er bare en melloommann. Gud lånte deg de ferdighetene slik at du kunne bruke dem til å ære Ham, ikke deg selv.”

Åsmund så flau ut. “Så… du sier at jeg ikke skulle være så stolt over å være smart, ikke sant?”

“Riktig!” sa far. “Takk Gud for evnene dine og forsøk å bruke dem for Ham. Når noen gir deg et kompliment, så husk at det skulle egentlig gå til Gud.”

Hva med deg?

Er du flink til skolearbeid eller innen sport? Ta imot komplimenter takknemlig, men husk alltid at det er Gud som ga deg evnene og talentene dine, og at du ikke kan ta æren for dem. Bruk talentene dine til å gi Ham ære.

Hva har vel du som du ikke har fått?

1 Korinterbrev 4:7

Dagens nøkkelord: BRUK TALENTENE DINE TIL Å ÆRE GUD

Advertisement
%d bloggers like this: