8 juni

Txt: 2 Koriterbrev 1:3-7

DET SKJEDDE MED MEG

Jeg kjenner ikke Nina veldig godt, men siden pappa var i en alvorlig bilulykke i fjor, tror jeg at jeg vet hvordan hun har det, tenkte Emma når hun kom til skolen og fikk høre at Ninas mor var alvorlig skadet etter å ha vært i en alvorlig bilulykke. Emma la merke til av mange av klassevenninnene hennes stirret nysgjerrig på Nina og unngikk å snakke til henne. Noen få andre forsøkte på en klosset måte å trøste henne. De forsøker i alle fall, tenkte Emma. Bra  for dem! Kanskje det ville hjelpe dersom jeg fortalte henne om pappas ulykke.

Emma gikk bort og snakket til Nina. “Hvordan går det?” spurte Emma.

Nina dro på skuldrene. “Pappa trodde jeg ville få tankene vekk fra mammas ulykke dersom jeg gikk til skolen,” sa hun, “men det funker ikke så bra.”

“Jeg vet hvor vanskelig det er,” sa Emma. “Min far ble alvorlig skadet i en bilulykke i fjor.”

“Å?” sa Nina. “Da forstår du hvordan jeg føler meg!”

Emma nikket. “Jeg var virkelig redd og følte meg veldig ensom etter at ulykken skjedde. Mange ba for familien min gjennom den tiden, Vildu at jeg skal be for moren din?”

“Mener du det?” Nina forsøkte å smile. “Vil du be for min mor? Ingen har noensinne bedt for oss før.”

“Jeg skal be for hele familien din,” forsikret Emma henne. “Vil du vi skal be for henne sammen med en gang?”

“Jeg vet ikke mye om bønn,” sa Nina.

“Det gjør ikke noe,” oppmuntret Emma. “Jeg kan be. Så kan jeg kanskje fortelle deg litt om hvordan Gud hjalp familien vår gjennom den vanskelige tiden.”

Nina nikket og fulgte Emmas eksempel da hun lukket øynene og bøyde hodet.

Da Emma kom hjem fra skolen den ettermiddagen, fortalte hun mor om Ninas mor. “Jeg fortalte Nina at å kjenne Jesus hadde hjulpet meg. Hun lyttet til det jeg hadde å si, mamma, fordi hun visste at jeg forstod hvordan hun følte seg. Det er nesten som om Gud brukte pappas ulykke til å hjelpe meg å vite hva jeg skulle si til Nina.”

Mor smilt og nikket. “Det skjer ofte slik, Emma,” sa mor, “og det er hva Bibelen forteller oss også. Gud sier at vi kan trøste andre som har det vanskelig fordi Han trøster oss i de vanskelige tidene. En måte vi kan gjøre dette på er ved å fortelle folk som har det vanskelig om hvordan Gud har hjulpet oss.”

Hva med deg?

Har du opplevd vanskelige ting? Kanskje det har vært alvorlig sykdom,en død, eller en spesielt vanskelig tid i familien din? Gud bryr seg, og Han tilbyr sin trøst . av og til gjennom sitt ord eller å snakke med Ham, men av og til gjennom andre mennesker. Du kan til gjengjeld trøste andre mennesker. Selv om ingenting virkelig vanskelig har skjedd med deg, kan du be for dem som har det vanskelig. Du kan fortelle dem at du er lei deg over problemene deres, og s fortelle dem om Guds kjærlighet.

Han trøster oss… for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud

2 Korinterbrev 1:4

Dagens nøkkelord: TRØST HVERANDRE MED GUDS KJÆRLIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: