Et godt hode på skuldrene

Image result for Sergio Canavero

Sergio Canavero planlegger å utføre verdens første hodetransplantasjon, eller for å være eksakt: verdens første kroppstransplantasjon, snart. Han har til og med en frivillig, en mann som er paralysert med en degenerativ muskelsykdom.

Nevrokirurger fordømmer Canaveros planer som uetiske og fullstendig utover mulighetene som den nåværende teknologien gir. De nevner flere problemer, inkludert gjeninnkobling av ryggmargen, noe som aldri har blitt gjort tidligere. De nevner også historien hans som selv-promoter og det faktum at han har offentliggjort veldig lite forskning som har blitt vurdert av hans likemenn for å støtte påstandene hans om at operasjonen er mulig. Til respons påstår Canavero, som har utført nevrokirurgi ved universitetssykehuset i Turin i 22 år før han forlot det i 2015, at stor fremgang innen medisin alltid har blitt møtt med mye motstand og kritikk.

En ting er sikkert: Canavero inkluderer ikke Gud i tankegangen sin. Faktum er at han anklager Gud (forkledd som “naturen”) med massemord: “Alt for lenge har naturen diktert sine regler for oss… I millioner av år har menneskene utviklet seg, og 100 milliarder mennesker har dødd. Det er massemord i stor skala. Vi har komme til en tidsalder hvor vi vil ta skjebnen tilbake i våre egne hender. Det vil forandre alt.”

Kristne steiler fra slik storslått arroganse, men dersom han lykkes, ville ikke muligheten til å gi en paralysert person en sunn kropp være en god ting?

Selv om det er sant at våre bevisste sjeler lever videre etter at kroppen dør, så lærer Guds Ord oss at Han har plassert oss inni kroppene våre. Selv kjønnet på kroppene våre er en del av vår Gudgitte identitet (1 Mosebok 1:27). I en tid hvor medisinen akselererer hurtig trenger verden å høre et sammenhengende, bibelsk perspektiv fra kristne. Når medisinsk framgang bygger på en konsensus av forkasting av Guds suverenitet og et smertefullt ønske om å “ta vår skjebne tilbake i våre egne hender,” så trenger de kristne å stå frem.


 

Advertisement
%d bloggers like this: