13 desember

Txt: Jeremia 29:11-14

SANKTA LUCIA

Johanna trampet spent med beina. Hun var den heldige utvalgte som fikk gå med en krans av lys på hodet og lede gruppen av hvitkledde som skulle synge Lucia sangen. I år hadde 13 desember kommet på en søndag, og i kirken hadde de bestemt seg for å bake lussekatter og gå i Lucia tog på aldershjemmet.

De ansatte på hjemmet skrudde ned noen lys, og andre slo de helt av. Alle de eldre satt i en hestesko og ventet. Så kom barna inn med lys i alle hendene, og søndagsskole læreren bar en stor korg med lussekatter. “Svart senker natten seg, i stall og stue…” lød barnekoret, og flere av de eldre fikk tårer i øynene.

Senere på dagen fortalte Johanna om turen til aldershjemmet til foreldrene sine. “De gamle var så glade for å få besøk av oss,” strålte hun. “Det var et godt tiltak,” Sankta Lucia, pappa?” spurte hun.

Far smilte. “Hun levde for lenge siden på den italienske øyen Sicilia,” begynte han. “Det er forskjellige historier om henne, men den jeg har hørt er at hun hadde en mor som var alvorlig syk. Lucia ba for moren sin, og da hun mirakuløst ble bedre, så brukte Lucia alle pengene som var spart opp til hennes fremtidige bryllup for å gi gaver til de fattige. De som bestemte på Sicilia likte ikke kristendommen, og Lucia ble dømt til døden. Etter at Lucia døde på den 13 desember, så ble hun gjort til en helgen av den katolske kirken og den ortodokse kiken.”

Far tok en liten pause. “Vi kan lære noe fra Sankta Lucia,” sa han ettertenksomt.

“Hva da?” undret Johanna.

“Vi burde be for alle som vi kjenner som er syke. Bibelen sier faktisk ved skal be uten stopp,” svarte far. “Men nå lurer jeg på om du har tatt med hjem noen lussekatter til oss?” Johanna smilte og fant frem en pose.

Hva med deg?

Er noen du kjenner syke eller ensomme? Har du bedt for dem? Vi vet ikke alltid hva Guds vilje er for alle, men Han er virkelig i stand til å gjøre folk friske. Ikke glem å se om det er noe du kan gjøre for dem som har det vondt. Om ikke du kan gjøre noe annet, så kan du i alle fall be.

Be uten opphold!

1 Tessalonikerbrev 5:17

Dagens nøkkelord: BE FOR ANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: