6 juni

Txt: Jesaja 5:20-24

IKKE SUKKER

Bente rørte sammen kakerøren, satte ovnen på rett temperatur, og smatt kaken inn i ovnen for å steke  den. “Jeg kan rense skålen,” tilbød broren Nikolas.

“Niks.” Bente ristet på hodet og fylte bollen raskt med vann.  “Det er ikke bra for deg slik,” fortalte hun ham. “Du må vente til kaken er ferdig”.

Men da kaken var ferdig, så den ikke så  bra ut! “Jeg kan forsøke den,” sa Nikolas. Han skar seg et lite stykke. “Æsj!” utbrøt han. “Selv ikke melis på toppen vil hjelpe den kaken!”

Bente var nesten i tårer, og mor var også forundret. Da far kom inn og hørte om den ødelagte kaken, så han forskrekket ut. “Å nei!” utbrøt han. “På vei hjem i går kveld stoppet jeg for å handle litt. Da jeg kom hjem, så jeg at saltboksen lekket. Sukkerboksen var tom, så jeg helte saltet over i sukkerboksen og kastet saltboksen. Jeg mente å si ifra, men så ringte telefonen, og jeg glemte hele greien. Det er min skyld, Bente! Jeg er virkelig lei for det.” Far ga henne en klem mens han ba om unnskyldning.

Bente stønnet. “Mener du at det jeg trodde var sukker i virkeligheten var salt?”

“Du skulle ha latt meg rense bollen,” sa Nikolas. “Jeg ville ha lagt merke til det.”

“Minner dette dere om pastorens tale sist søndag?” spurte mor. “Han snakket om det verset i Jesaja hvor folk sa at ondt var godt, husker dere? Og de sa at lys var mørke, og bittert var søtt. Selvsagt er ikke salt bittert, men ideen er den samme. Merkelappen på boksen sa at innholdet var søtt, men det var det absolutt ikke.”

“Nei, det var det ikke.” Far ristet på hodet. “Det var ille at dette skjedde, men du kan i det minste bake en ny kake. Dersom folk sier at noe er godt mens Gud sier det er ondt, så er det en mye alvorligere sak.”

“Hva er de kan komme på å si, da?” spurte Bente.

“Vel, forestill deg at vennene dine forteller deg om spesiell film eller TV serie er virkelig god,” foreslo mor, “men når du begynner å se på den, så finner du ut at den er full av banneord og syndige handlinger i den. Er det godt eller ondt?”

“Ondt,” sa Nikolas. “Noen folk sier at narkotika er bra også – eller at sigaretter ikke vil skade deg.  Det ville være andre eksempler på å kalle ondt godt også, ikke sant?”

“Og noen barn sier at å gå til Bibel klubb er bortkastet tid,” sa Bente. “Vil ikke det være som å si at noe godt er ondt?”

Far smilte, “Dere har oppfattet poenget,” sa han. “Jeg tror dere har forstått det!”

Hva med deg?

Vet du hva Gud sier er godt? Vet du hva Han sier er ondt? I den verdenen vi lever i i dag er det mange folk som bytter om på ting slik at det gode høres ondt ut, og det onde høres godt ut at mange mennesker tror at ting som sannhet, snillhet og tålmodighet ikke alltid er nødvendig, og at uærlighet, umoral og juks av og til er okay. Det er ikke sant! Finn ut hva Gud sier i sitt ord, og følg Hans rettningslinjer.

Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt

Jesaja 5:20

Dagens nøkkelord: ALDRI SI AT NOE ONDT ER GODT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: