16 september

Txt: 2 Mosebok 41:46-49, 54

HUNGERSNØDEN

Maria satt ved skrivebordet hennes omringet av bøker og papirer da hennes far kom inn. “Hva er det du jobber så hardt med?” spurte han.

“Jeg har et prosjekt om hungersnød,” svarte Maria. “Gruppen min må late som om vi er herskere i et land hvor det er stor hungersnød. Vi må bestemme hva vi skal gjøre med det. Noen forslag?”

“Ikke jeg personlig, men jeg vet om en vis mann som hadde,” sa far. “Bibelen forteller oss om Josef som forberedte seg til en hungersnød i Egypt ved å lagre opp mat for årene som skulle komme.”

“Hvordan visste han at hungernøden skulle komme?” spurte Maria.

“Kongen i det landet hadde en drøm, og Gud ga Josef visdom til å forstå at den betydde at en hungersnød skulle komme,” forklarte far.

Maria sukket. “Det hjelper egentlig ikke meg,” sa hun.

“Ikke med dette prosjektet,” sa far, “men det synes for meg at å lagre opp ting kan bukes i andre typer hungersnød også. En som kan påvirke deg.”

“Som hva da?” Maria snudde seg bort fra bøkene hennes for å høre etter.

“Som en hungersnød for Guds ord,” sa far. “Det ser ikke slik ut nå, men det er faktisk mulig at det i fremtiden kan bli vanskelig å få fatt i en Bibel. I enkelte land er det nærmest umulig nå. Hvordan tror du at du kan forberede deg til en slik hungersnød?”

Maria tenkte seg om. “Vel, jeg antar at jeg måtte spare opp gradvis, slik som Josef gjorde,” bestemte hun. “Det ville bety å lære Bibelvers utenatt slik at vi vil kunne dem dersom Biblene vår ble tatt vekk.”

Far nikket. “Du har helt rett!” sa han. “I land hvor kristne blir forfulgt vil de gjøre hva som helst for å få Guds ord. Noen risikerer faktisk livet sitt for å få fatt i det. Tror du ikke det ville være lurt å fylle hodet ditt med Bibelvers og historier nå med en gang?”

Hva med deg?

Er du forberedt på en hungersnød for Guds ord? Det har skjedd i mange land. Det kan også skje her. Dersom den tid skulle komme da du måtte være uten en Bibel, vil du da ha nok av Guds ord inni hjertet ditt til å hjelpe deg gjennom livets vanskeligheter? Gjør deg tid til å lære så mye du kan – lær litt hver dag.

Stor fred har de som elsker Din lov, og det er ikke noe anstøt for dem

Salme 119:165

Dagens nøkkelord: LÆR GUDS ORD NÅ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: