14 januar

Txt: Salme 119:89-97

EN FORSIKTIG START

Sara hadde lovet å ta daglige gåturer sammen med bestefaren hennes, men det tok flere uker før hun faktisk begynte å gjøre det. Når hun endelig begynte var hun overrasket over hvor godt hun likte å gå fort. “Jeg gikk glipp av mye fordi jeg ikke ble med deg tidligere,” sa hun en dag. “Jeg visste at det ville være bra for meg, og at å være sammen med deg ville være gøy, men det var så vanskelig å få startet.”

“Det forstår jeg godt,” forsikret bestefaren hennes. “Jeg hadde et liknende problem selv.”

“Begynte du ikke å gå når du skalle ha begynt?” spurte Sara.

Bestefaren smilte. “Jeg tenkte faktisk på måten jeg var når det gjaldt å lese Bibelen min,” sa han.

Sara stoppet og så på bestefaren. “Å lese Bibelen din? spurte hun vantro. “Jeg har sett at du leser den veldig ofte! Jeg tror du har lest Bibelen din hver eneste dag så lenge jeg kan huske!”

Bestefaren nikket. “Men det var vanskelig å få meg til å lese den jevnlig,” sa han. “selv om jeg alltid visste at jeg burde. Etter at jeg endelig gjorde det til en del av hver dags gjøremål, så ble det en naturlig og viktig del av livet mitt – nesten som å puste eller å spise.”

Sara sukket. “Jeg er ikke flink med min daglige Bibel lesning,” tilstod hun. “Jeg planla å lese den – og jeg har til og med startet flere ganger, men så glemmer jeg det igjen.”

“Hvordan leser du Bibelen?” spurte bestefaren. Sara så forundret ut. “Forsøkte du å se hvor mange kapitler du kunne lese på en gang?” fortsatte bestefaren. “Eller tok du en bit om gangen for å se hva du kunne få ut av lesingen?” Sara tilstod at hun hadde ikke villet at storebroren hennes skulle komme lengre enn henne, så hun hadde forsøkt å lese så mye som han gjorde. “Forsøk en gang til, men denne gangen starter du langsomt – bare les littegranne i begynnelsen,” foreslo bestefaren. “Det er akkurat som å gå på tur eller å jogge. Du går ikke fem kilometer på første turen. Du starter langsomt, gjør det regelmessig, og legger til flere kilometer – eller ekstra vers – litt etter litt.”

Hva med deg?

Har du planlagt å lese Bibelen regelmessig? Hvorfor begynner du ikke med å lese de små skriftstedene som går med dagens tema i “Barnas Bibel.nøkkel”? Les det om igjen etter at du har lest historien. Hva sier Gud til deg? Tenk på det hele dagen. Gjør Guds ord til en normal del av hverdagslivet ditt.

Å, hvor jeg elsker Din lov! Hele dagen grunner jeg på den

Salme 119:97

Dagens nøkkelord: LES BIBELEN DIN REGELMESSIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: