17 juli

Txt: Apostlenes gjerninger 1:9-11, 1 Tessalonikerbrev 4:16-17

GÅ PÅ SKYER

Selma festet bilbeltet sitt. De skulle fly til Oslo for å hilse på besteforeldrene hennes, og hun var glad for at hun hadde et vindusete. Hun ville ikke gå glipp av noe som helst! “Dette er gøy!” utbrøt hun da flyet brølte nedover flystripen.  Da de kom opp i luften så hun ned. Elvene og veiene buktet seg gjennom landskapet som bånd på en presang.

“Å, se på skyene!” utbrøt Selmas søster Thea. “De er så pene, og de ser så myke ut.”

Selma fniste. “Vi kan late som om vi er fe prinsesser som flyter rundt på himmelen i en sky,” foreslo hun.

“Det er dumt!” ertet Thomas, broren deres.  “Du kan ikke flyte rundt i skyer – de ville ikke kunne holde dere oppe i det hele tatt.” Mens han snakket fløy flyet rett gjennom en sky. “Ser dere?” sa han. “Du går rett gjennom dem.”

“Det ville være kult å strekke seg ut og røre ved en av dem,” sa Thea.

“Du kan gjøre det når det er tåke,” fortalte Thomas henne. “Vi lærte på skolen at tåke er en sky som er i kontakt med bakken, så det ville ikke være vanskelig å ta på den.”

“Vel, å flyte rundt i en sky ville også ha vært kult,” sa Selma. “Og jeg kan late som dersom jeg ønsker det,” la hun til når hun så at Thomas skulle til å svare henne.Øynene hennes skinte. “Dessuten vet jeg om noen som gikk opp i skyene.”

“Det gjør du ikke,” ertet Thomas.

“Jo, det gjør jeg,” insisterte Selms. “Søndagsskole lærerinnen vår sa sist uke at Jesus dro tilbake til himmelen på en sky. Vel… på en måte, i alle fall. Bibelen sier at ‘en sky tok Ham bort fra deres øyne’. Og Han skal komme tilbake på samme måte en dag.”

Far smilte. “Det er helt rett!” sa han. “Og når Jesus kommer tilbake for å hente de kristne slik at Han kan ta dem med seg til himmelen, så vil de som har dødd stå opp fra gravene først. Så vil de som er i live ‘rykkes opp i skyer, opp i luften,for å møte Herren’.”

Thea smilte til sin bror. “Og det,” sa hun, “vil bli enda bedre enn å flyte rundt på en sky.”

 Hva med deg?

Vil du være blant de som skal møte Jesus i skyene når Han kommer tilbake? Det er bare en måte å være sikker på at du er klar for den dagen. Jesus døde på korset for å betale straffen for syndene dine. Bekjenn for Ham, ta imot Jesus som din personlige Frelser og ta imot gaven om evig liv. Så kan du se fremover mot å bli rykket opp i skyene for å møte Jesus og dra for å bo sammen med Ham i himmelen. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”.)

Deretter skal vi… rykkes opp i skyer, opp i luften, for å møte Herren

1 Tessalonikerbrev 4:17

Dagens nøkkelord: VÆR KLAR TIL Å MØTE HERREN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: