26 januar

Txt: Matteus 21:28-32

GJØR DET!

Paul så opp når Fru Bertelsen, naboen hans, kom ut av huset hennes mens han var på vei hjem. “Paul, etter-skole Bibel klubben hjemme hos meg starter i overmorgen, så jeg har lyst til å få ut disse invitasjonene i dag,” sa fru Bertelsen. “Kunne du gi ut noen for meg?”

“Jada,” svarte Paul. “Ikke noe problem!” han tok flere av invitasjonene og skyndte seg hjem.

Paul viste invitasjonene til moren hans. “Fru Bertelsen vil ha disse utlevert i dag, så jeg skal gjøre det for henne,” sa hanmens han la de på et bord og gikk for å ta seg en matbit. Når han hadde spist, gikk han ut for å leke. Etter middagen gjorde Paul leksene sine, og etter det jobbet han på et modellsett av en bil. Han hadde helt glemt om løftet han hadde gitt til fru Bertelsen.

Dagen etterpå fant moren invitasjonene. Hun holdt dem i hånden da Paul styrtet inn døren etter skolen. Han begynte med en gang å fortelle henne om et problem. “Han Daniel!” eksploderte Paul sint. “Han fortalte meg at han skulle levere en bok tilbake til biblioteket for meg, og så gjorde han det ikke! Nå må jeg betale for boken. Jeg synes han skulle…” Stemmen hans stilnet av da han så hva moren holdt i hånden sin. Før hun fikk sagt ett ord, mumlet han “Men mamma, jeg hadde tenkt å gi de ut i går kveld. Jeg bare glemte det!”

“Jeg tenkte det,” sa moren. Hun ristet på hodet. “Du følte deg ikke så blid når Daniel brøt sitt løfte, gjorde du? Tror du at fru Bertelsen vil føle det likedan – eller ville føle det dersom hun kunne se disse akkurat nå? Og hva med Gud? Hva tror du Han ønsker at du skal gjøre med dette?”

“Jeg… jeg er lei meg,” sa Paul. “Jeg… jeg antar jeg burde gi disse ut etter matbiten min, ikke sant?”

Moren rynket pannen. “Jeg synes du burde gjøre det før matbiten din,” sa moren. “Hva synes du?”

Paul nikket og tok invitasjonene. “Jeg skal gjøre det med en gang!”

Hva med deg?

Når du sier at du skal gjøre noe, gjør du det? Det er lett å gi løfter, men dersom du ikke er istand til å hjelpe noen, eller du ikke ønsker å hjelpe, så gi beskjed med en gang. Ikke si at du skal gjøre noe – og få noen til å stole på deg – for så å ikke gjøre det. Følg opp de løftene du gir. Gud holder alltid sine løfter, og Han vil at du skal holde dine også.

Uansett hva du gjør for brødrene og for de fremmede, så er du trofast i det du gjør

3 Johannes 1:5

Dagens nøkkelord: GJØR DET DU SIER DU SKAL GJØRE FOR ANDRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: