9 februar

Txt: 1 Korinterne 3:5-9

FEIL  REAKSJON

Charlotte kom inn døren raskere enn vanlig. “Nå har jeg fått nok av henne!” sa hun og trakk frem en kjøkkenstol.

“Hvem har du fått nok av?” spurte mor.

“Jenny Andersen vel!” Charlotte skubbet stolen urolig frem og tilbake mens hun lekte med noen hårstrå. Hun bet litt i leppen før hun begynte å forklare. “Husker du hva jeg ga henne til fødselsdagen hennes?”

Moren nikket. “Du ga henne et års abonnement til et kristent blad. Hvis jeg husker rett, så ønsket du å gi henne abonnementet fordi du håpet det vill bli et vitne til henne – og kanskje det ville hjelpe henne til  å ta imot Jesus.”

“Det stemmer!” svarte Charlotte. Stemmen hennes var fremdeles sint. “Hun leste alltid bladene mine når hun var her, så jeg brukte mine egne penger fra barnevakt sittingen for å kjøpe det til henne. Vel, jeg hørte henne fortelle noen jenter at jeg tvinger religion på henne, og at hun ikke har lest noen av de to bladene hun har fått tilsendt foreløping.!”

“Det var trist,” sa moren. “Vi må huske å be for henne.”

“Men hun anklager meg!” klaget Charlotte. “For en venn hun er!”

“Charlotte,” sa mor. “Det er trist at hun reagerte på den måten, men du ga henne det abonnementet fordi hun trengte Herren. Hun trenger Ham fremdels, ikke sant?”

“Vel… ja,” mumlet Charlotte.

“Ikke glem at Jenny har bare fått to blader foreløpig,” sa moren. “Det vil komme ti blader til som vil vitne til henne. La oss be om at hun vil lese dem.” Moren tok en liten pause mens hun ventet på å se om Charlotte ville kommentere, men hun sa ingenting. “Vet du, det er mulig at reaksjonen hennes til gaven er delvis fordi hun ser at hun trenger noe,” la moren til. “Du har plantet et frø, men det er Gud som må virke i hjertet hennes. La oss be Ham om å gjøre nettopp det.”

Hva med deg?

Når du har forsøkt å vitne til noen, har det da skjedd at de har blitt sinte på deg? Ikke bli nedfor eller bli sint tilbake. Fortsett p vise kjærlighet og vennskap. Gud ber deg om å være trofast og vitne til andre. Men det er Han som får resultatene.

Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst

1 Korinterne 3:6

Dagens nøkkelord: VÆR ET TROFAST VITNE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: