14 oktober

Txt: Hebreerne 2:9, 4:14-16

IKKE BARE EN FORKLEDNING

“Se på meg! Jeg er en tigger!” skrålte Geirmund mens han paraderte rundt i rommet med fillete bukse, revet skjorte og hullete sko.

“Du ser virkelig ut som en tigger,” sa far da han så opp. “Hva er det som skjer? Skal du på maskeradeball eller noe slikt?”

Geirmund nikket. “Ja, Morten og Veronika skal ha et kostyme party på lørdag – og det er en premie for beste kostyme. Synes du ikke jeg ser ut som en virkelig tigger? Jeg tror jeg vil vinne premien!” Han klynket og sparket av seg skoene. “Au! Disse skoene gjør vondt!”

“Vel, dersom du ønsker å fremstå realistisk, så er det bra,” sa far. “Skoene til en tigger ville antakeligvis ikke passe så bra. Og virkelige tiggere har ikke noe tak over hodet heller.” Far smilte. “Dersom du vil virke realistisk og vinne prisen, så burde du kanskje gå ut og tigge for maten din,” ertet han.

“Nei tatt!” sa Geirmund bestemt. “Jeg vil bare late som. Jeg vil ikke være tigger på ekte.”

“Det tenkte jeg nok,” sa far. Så ble ansiktet hans alvorlig. “Men vet du hva? Det er akkurat hva Jesus gjorde!”

“Hva? Ble Han en tigger?” spurte Geirmund.
“Nei, ikke en tigger,” sa far, “men når Han kom til jorden, så ble Han menneske – et virkelig menneske – akkurat som oss. Han hadde ingen forkledning og lot som om Han var et menneske. Han var fremdeles Gud, men Han ble også menneske akkurat som andre mennesker med det unntak at Han var uten synd. Det er vanskeligfor oss å forstå hvordan det kunne være slik, men det er en av de fantastiske tingene med Jesus. Fordi Han ble et virkelig menneske, så vet vi at Han forstår og bryr seg om alle de situasjonene vi møter.”

“Det ville være tøft å ikke ha et hjem eller nok mat,” mumlet Geirmund tankefullt. “Og jeg antar at det må ha vært vanskelig for Jesus å forlate himmelen for å komme ned her og bo på jorden.”

“Det var det sikkert,” sa far seg enig. “Jeg husker en sang som snakker om den store forskjellen mellom jorden og himmelens herligheter som Jesus forlot. En linje sier ‘Bare Hans store, evige kjærlighet kunne få Frelseren til å dra.’ Vi har så mye å takke Ham for.”

Hva med deg?

Føler du som om det ikke er noen som forstår hva du opplever her? Jesus forstår. Selv om Han er fullt ut Gud, så var Han også fullt ut menneske. Så når du blir fristet til å synde, eller når noen gjør narr av deg for at du er en kristen, eller når du føler deg ensom eller utestengt, så må du vite at Jesus vet akkurat hvordan du føler deg. Stol på at Han vil hjelpe deg gjennom alle situasjoner.

For vi har ikke en yppersteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt i likhet med oss, men uten synd

Hebreerne 4:15

Dagens nøkkelord: JESUS FORSTÅR

Advertisement
%d bloggers like this: