30 november

Txt: Romerne 14:1-12

DEN KRISTNE BUKETTEN

Lyden fra naboens gressklipperen skar gjennom stillheten på en lat søndags ettermiddag mens Gerd og moren jobbet med å sette sammen en blomsterbukett. Gerd myste ut vinduet og fikk øye på Ingunns røde t-skjorte imellom hekken mens hun skubbet på gressklipperen.

“Jeg er virkelig glad over at Andersen familien flyttet inn ved siden av,” observerte mor. “Det er hyggelig å ha kristne naboer ikke sant?”

Gerd nikket mens hun ga mor noen røde roser, forsiktig slik at hun ikke skulle stikke seg på de skarpe tornene. “Jo,” sa hun, “men…” Hun nølte. Ingunn klipper plenen nesten hver søndag,” la hun til. “Hvordan kan hun være en god kristen dersom hun ikke bryr seg om å holde hviledagen hellig?”

Mor smilte mens hun arrangerte blomstene i en bukett. “Er Ingunn glad i Jesus?” spurte hun.

“Det sier hun at hun er,” begynte Gerd, “men…”

“Så hvordan kan du dømme henne?” spurte mor.

“Men vi klipper alltid plenen på lørdag slik at vi ikke må jobbe på søndag,” protesterte Gerd.

“Ja,” sa mor, “din far og jeg tror begge at det er riktig for vår familie. Men vi gjør mye på søndagene som Ingunns familie ikke gjør.” Hun holdt opp buketten. “Se på disse blomstene – alle er forskjellige.” Hun pekte på en gul blomst. “Denne lukter ikke så sterkt, men den har en nydelig farge. Denne ved siden av er ikke fullt så pen, men den får hele buketten til å lukte nydelig.” Mor tok ut en rose. “Så er det rosen – min favoritt. Denne har torner, men vi kaster den ikke ut og kaller den en tornebusk. Den er fremdeles en vakker blomst.”

Mor satte rosen tilbake. “Det er på samme måten med kristne,” la hun til. “Vi gjør mange ting litt forskjellig, men vi aksepterer likevel hverandre som kristne.”

Gerd smilte. Hun følte seg bedre. “Kan jeg gå og leke med Ingunn?” spurte hun. “Og kan jeg ta med en rose til henne?”. Mor smilte og nikket.

Hva med deg?

Kan du akseptere kristne som gjør ting litt annerledes enn deg? Dere ser kanskje forskjellig på enkelte ting, men du må være forsiktig at du ikke dømmer andre. La Gud stå for dømmingen.

Hvorfor dømmer du din bror? …Vi skal jo alle stilles fram for Guds domstol

Romerne 14:10

Dagens nøkkelord: AKSEPTER ANDRE KRISTNE

Advertisement
%d bloggers like this: