16 juli

Txt: 2 Korinterbrev 12:7-10

RO DEG NED!

Terje så på mens lillebroren hans kravlet rundt i stuen. Jørn plukket opp en leke, tygget på den, og så kastet han den på gulvet. Han krøp bort til fjernsynet og begynte å trykke på knappene. “Nei-nei!” sa mor mens hun plukket opp Jørn. “Du må la fjernsynet være i fred!” Jørn vred på seg og vrælte. “Hysj! Ro deg ned!” sa mor.

“Han liker ikke å bli plukket opp når han forsøker å røre ved noe,” sa Terje. Han smilte mens lillebroren hans vridde seg både den ene og den andre veien mens han forsøkte å komme seg fri fra mors armer. “Han er slik en travel baby!”

“Ja, det er han,” sa mor seg enig.

Når mor satte Jørn ned, så krabbet han over til fjernsynet igjen. “Nei, Jørn! Mamma sa nei!” repeterte mor. Hun plukket ham opp igjen og bar ham til rommet hans “Jeg tror det er tid for en lur. Du er en veldig trett liten gutt.”

Da mor kom tilbake, satt Terje på gulvet og så ut vinduet. Han hørte ikke at hun smøg seg stille inn ved siden av ham. “Hva tenker du på?” sa mor med et smil,

Terje smilte. “Blir du ikke lei av å si ‘nei’ til Jørn så ofte?” spurte han.

“Av og til,” sa mor, “men det er okay. Med tid og stunder vil han lære hva han har lov til og hva som ikke er lov.”

“Tror du Gud blir trøtt av å si ‘nei’ til oss?” spurte Terje.

“Kanskje, men Gud ønsker ikke at vi skal bli skadet ved å få noe som ikke er bra for oss, så når vi ber om noe, må Han av og til si ‘nei’ til oss,” sa mor mens hun ga Terje en klem. Vi må stole på Ham. Han vet hva som  er best for oss.”

Terje tenkte seg om en stund. “Men vi liker ikke alltid svarene Han gir oss,” sa han.

“Jeg vet det,” sa mor. “J>ørn liker ikke å få nei heller, og han lager røre når han får et nei. Når han blir eldre vil han lære å slutte med å bråke slik og akseptere svarene våre. Når vi vokser og blir bedre kjent med Jesus, så burde vi lære å akseptere svaret Hans til bønnene våre, selv når svaret ikke er det vi ønsker.” Hun smilte. “Stol på Ham, Terje,” la hun til. “Be Ham om å hjelpe deg med å ha lyst på det Han ønsker for deg i livet ditt.”

Hva med deg?

Hvordan føler du deg når du ber om noe og ikke får det du ønsker? Lager du “røre” og klager? Føler du at det ikke er noen vits i å be lengre? Eller har du lært, slik som apostelen Paulus, å godta Guds svar? Gud ønsker at du skal komme til Ham og fortelle om det som sårer deg og hva du ønsker. Vær sikker på at Han vet hva som er riktig svar i enhver situasjon. Be om at Hans vilje skal skje, og stol på at Han vil gi deg det som er best.

Dersom vi ber om noe etter Hans vilje, så hører Han oss

1 Johannes 5:14

Dagens nøkkelord: BE, OG STOL PÅ GUDS SVAR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: