2 august

Txt: Salme 37:3-7, 39-40

LAPPETEPPET

Ida slang igjen ytterdøren, kastet skolebøkene hennes på den nærmeste stolen og dumpet ned på en stol ved kjøkkenbordet hvor mor arbeidet.  “Jeg hater skolen!” annonserte hun mens mor kikket opp fra arbeidet hvor hun holdt på å klippe en lang stripe av blått stoff. “Jeg liker ikke friminuttene en gang,” la hun til. Mor løftet øyenbrynene og fortsatte stille å arbeide. “Hva er det du lager med alle de små bitene?” spurte Ida mens hun pekte på stripene med stoff som lå spredd utover bordet.

“Jeg starter på  et nytt lappeteppe,” svarte mor.

“Et lappeteppe? Kan jeg få hjelpe?” spurte Ida ivrig.

“Så klart,” svarte mor og ga Ida et stykke med stoff. “Dette er merket – bare klipp langs linjene.”

Ida fulgte markeringene på det rosa stoffet. Mens hun klippet, så tenkte hun på problemene hennes. Hun hadde bestemt seg for at livet hennes var ødelagt. Ingen ting så ut til å gå slik hunn ville. “Vil du ikke vite hvorfor jeg hater skolen?” spurte hun mens hun tittet over på mor. Uten å vente på et svar, rynket hun pannen og sa: “Jeg liker ikke det mørke stoffet du klipper nå. Må vi bruke det?”

Mor smilte. Det vil se fint ut i lappeteppet,” sa hun. Hun plukket opp et bilde fra bordet og holdt det opp. “Dette er hvordan lappeteppet vil se ut når det er ferdig. Ser du hvor de mørke bitene er?”

Ida så på bildet. “Jøss!” utbrøt hun. “Det er vakkert!”

Mor nikket. “Når du tenker på det,” sa hun, “så er livene våre litt lik et gigantisk lappeteppe. Livet er bygget opp av mange forskjellige erfaringer – noen som vi liker, og noen som vi ikke liker.. Vi ser bare klipp og fester, og vi lurer på hvordan det hele vil se ut. Men Gud ser hvor vakkert det blir når alle bitene passer sammen. Vi trenger å stole på Ham. Han vet hva Han gjør. Han vet hvor vakkert bildet blir som Han har planlagt for livene våre.”

Ida smilte. Jeg antar at livet mitt egentlig ikke er helt ødelagt, tenkte hun for seg selv. Jeg må bare stole på at Gud vil ordne det for meg.

Hva med deg?

Lurer du på hvorfor Gud tillater at vennene dine er “stygge” med deg? Hvorfor Han tillater at foreldrene dine krangler? Hvorfor Han tillater at mennesker du er glad i dør? Vi må alle gå igjennom vanskelige tider. Husk på at Gud fremdeles er i kontroll. Stol på at Han vil bruke alle erfaringene du går gjennom for å lage noe vakkert av livet ditt.

Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din egen forstand!

Salomos ordspråk 3:5

Dagens nøkkelord: STOL PÅ GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: