27 august

Txt: Lukas 18:1-8

FORTSETT Å BANKE PÅ

Da Joakim krabbet til sengs, hadde han bestemt seg. Han skulle slutte å be for onkel Per og bruke bønnetiden sin på noe annet – noen som ville ha mer nytte av det. Onkel Per var et håpløst tilfelle.

Da Joakin kom hjem fra skolen neste dag, møtte mor ham i døren. “Kan du løpe over til bestefar?” spurte hun. “Han har friske tomater til oss.”

Raskt som et lyn hoppet Joakim opp på sykkelen sin. Ved bestefars hus banket han hardt på døren. En… to… tre ganger. Intet svar. “Kanskje han ikke er hjemme,” mumlet han, hoppet på sykkelen sin og syklet hjemover.

Da Joakim kom inn på kjøkkenet, var mor på telefonen. “Å, her er han nå,” sa hun. “Takk for at du ringte!” -hun la på.

“Bestefar var ikke hjemme,” annonserte Joakim.

“Jo, det var han,” svarte mor. “Han var på terrassen. Innen han kom frem til gatedøren, hadde du forvunnet. Han vil at du skal komme tilbake.”

“Å nei!” Joakim dumpet ned i sofaen. “La meg få igjen pusten først, så skal jeg dra,” lovet han.

Mor plukket opp posten. “Her er et brev fra onkel Per,” sa hun. Hun åpnet det raskt. Mens hun leste, spredde et stort smil seg over ansiktet. “Hør hva han skriver. ‘Jeg er så ulykkelig. Jeg er nødt til å forandre lvsstiln min. Fortsett å be for meg.'” Hun brettet sammen brevet. “Akkurat som du sluttet med å banke på bestefars dør, så er vi ofte fristet til å slutte å be for andre,” la hun til.

Joakim følte seg skyldig da han tenkte på bestemmelsen sin fra kvelden før.Så nikket han. “Ja,” sa han og hopet opp. “Jeg får vel dra til bestefar og forsøke igjen. Denne gangen skal jeg banke til jeg får svar!” Da han dro hadde han bestemt seg for å be for onkel Per igjen også, og ikke gi opp før Gud sender et svar.

Hva med deg?

Har du bedt for noe eller noen gjennom lange tider? Er du klar for å gi opp? Ikke gi opp! Fortsett å banke på. Svaret er på vei.

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere.

Matteus 7:7

Dagens nøkkelord: FORTSETT Å BE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: