18 desember

Txt: Lukas 2:1-7

INTET ROM

“Hanne? Hvordan ville du like å få en romkammerat i noen dager? spurte mor da Hanne kom inn etter skolen. “Pastor Rolfsen leter etter hjem for barna til familien Jacobsen mens moren deres er på sykehus. Jeg tenkte vi kunne la Merethe bo hos oss.”

“Å nei!” stønnet Hanne. “Jeg antar at hun vil følge etter meg alle stedene som jeg går. Kanskje det ville vært bedre dersom hun var på min alder, men slik som det er, så vil hun ødelegge alt!” Brummende skyndte hun seg inn  på rommet sitt.

Den kvelden leste Hannes familie en del av juleevangeliet under familieandakten. Hanne tenkte på det da hun gikk til sengs. Inne i hodet hennes kunne hun nesten se Josefs skuffelse da han spurte etter husrom og innehaveren viste ham bort. Hun forestilte seg at vertshusinnehaveren sa “Jeg beklager, men vi har ikke plass,” og hun lurte på om det var vertshusinnehaveren som hadde foreslått at du kunne sove i stallen.

Da Hanne snudde seg for å sovne, hørte hun en stemme si “Intet rom! Intet rom!” Intet rom for Guds Sønn! tenkte hun. Og noen ord fra et nylig lært minnevers runget inne i hodet hennes – “Alt dere gjorde mot en av disse mine brødre, det har dere gjort imot meg.” Hun forsøkte å glemme de ordene, men hun kunne ikke.

Da Hanne kom inn på kjøkkenet neste morgen, smilte hun til sin mor. “Mamma, sa du til pastor Rolfsen at hun kunne sende Merethe til oss?” spurte hun.

Mor ristet på hodet. “Ikke enda,” sa hun.

“Vel, la oss gjøre det!” sa Hanne. “Kanskje vi kan hjelpe henne å glemme sorgene sine en liten stund.”

Mor smilte.”Jeg er glad er glad over at du har bestemt deg for det,” sa hun. “Hva fikk deg til å ombestemme deg?”

“Jeg tenkte på innehaveren av vertshuset i går kveld,” sa Hanne. “Jeg vil ikke gjøre samme tabben som han gjorde.”

“Innehaveren?” spurte mor. “Å, du mener han som ikke hadde husrom for Jesus.”

Hanne nikket. “Jeg vet at det ikke er Jesus som kommer her – bare Merethe,” sa hun. “Men jeg husket også det som Jesus sa, ‘Alt dere ar gjort mot en av disse mine brødre. det har dere gjort imot meg’. Det betyr Merethe også, og jeg ønsker å gjøre rom for henne i mitt liv denne julen.”

Hva med deg?

Har du gjort plass i hjertet ditt for Jesus? Gjør plass for angre også – en nabo, en klassekammerat, en eldre person som er ensom, eller noen som ikke har det så gøy som deg. Når du hjelper dem, gjør du Jesus glad.

Alt dere gjorde mot en av disse mine brødre, det har dere gjort imot meg

Matteus 25:40

Dagens nøkkelord: DET DU GJØR FOR ANDRE, GJØR DU FOR JESUS

Advertisement
%d bloggers like this: