27 januar

Txt: Salomos Ordspråk 3:5-8

LIKE TROFAST SOM BUSTER

Når Jakob våknet dagen før skolen begynte igjen, så tenkte han på alle de gøye tingene han skulle gjøre på siste dagen av ferien. Jeg skal tilbringe hele dagen ute, bestemte han. Først skal jeg ta med Buster og svømme i vannet. Buster var en stor, svart hund som elsket å svømme.

Mens Jakob holdt på med å lage planene sine, så ropte moren hans på ham. “Er du våken Jakob?” spurte hun. “Du må bli ferdig med å luke ugress i hagen i dag!”

Jakob hadde helt glemt han skulle luke i grønnsakbedet. Dersom jeg skynder meg, så har jeg fremdeles tid til å gjøre masse annet, tenkte han. Så etter frokost gikk han ut i hagen. Buster fulgte etter med en tennisball i munnen. “Beklager Buster, men jeg må luke i hagen!” sa Jakob. Buster la seg ned i nærheten, lykkelig over å få være i nærheten av Jakob selv om de ikke kunne leke. Når Jakob var ferdig med lukingen, så hadde det kommet noe mørke, truende skyer på himmelen. Store regndråper begynte å falle, og lynet smalt som en pisk på litt avstand. “Det er urettferdig at Gud lar det regne på siste dagen av sommerferien,” klaget Jakob til moren sin.

“Det høres ut som om du ikke tror at Gud vet hva Han gjør,” sa moren.

“Men mamma! Jeg ba om fint vær i dag!” svarte Jakob.

Moren så tankefull ut. “Så jeg ikke Buster ligge nær deg i hele formiddag? Han ville ha elsket å leke med deg, men han var for trofast til å forlate deg selv om du ikke gjorde det han ville. Jeg jeg sikker på at han ikke forstod grunnen, men han var ikke jeg sint. Han ville bare være sammen med deg.” Jakob nikket mens han klødde Buster bak øret. “Burde ikke vi være trofaste også?” spurte moren. “Vi føler gjerne at vi ønsker å klage nå¨r Gud sender regn når vi ønsker solskinn, men vi må stole på at Han har en grunn for det Han gjør. Vi kan være lykkelige når vet at Han elsker oss og vet hva som er best for oss!”

Jakob stønnet. “Så… jeg burde være trofast til Gud, ikke sant?” spurte han. Han smilte og la til “Jeg burde være like trofast som en hund!”

Moren smilte og nikket. “Å være trofast til Gud er å stole på Ham –  samme hva som skjer,” sa hun.

Hva med deg?

Er du trofast til Gud når ting ikke går slik som du vil? Eller klager du og legge skylden på Gud? Du kommer ikke til alltid å forstå hvorfor Gud gjør det Han gjør, eller tillater det Han tillater, men Han har alltid grunner og planer. De er alltid for ditt beste.

For som himmelen er høyere enn jorden, så er mine veier høyere enn deres veier, og mine tanker høyere enn dine tanker

Jesaja 55:9

Dagens nøkkelord: VÆR TROFAST TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: