Å se rødt

Image result for black widow spider

IKKE FÅ PANIKK! Det er bare et bilde!

Det er ett eller annet med en edderkopp som får oss til å ønske å løpe vekk – spesielt når den er skinnende svart med et stort rødt timeglass på magen (så gratulerer med å holde ut lenge nok til å lese dette). Det store røde merket er en advarsel: “Pass på. Jeg er dødelig.”

Biolog Dr. Nicholas Brandley testet advarsels strategien sin. Han plasserte ut plastutgaver av svarte enker, noen med røde merker og noen uten, på noen fuglebrett. Fuglene unngikk de merkede edderkoppene tre ganger mer enn de unngikk de umerkede.

Men vent – betyr ikke et skinnende rødt advarselsskilt at de stakkars fuglene vil sulte? Når alt kommer til alt, så er ikke en strålende rødfarge på sort overflate beste måten å kamuflere en jeger.

Når Brandley så nærmer på det spørsmålet, fant han ut at den røde advarselen er nesten usynlig for insekter. Så den sorte enken kringkaster klart en advarsel til dem som jakter på henne, men byttet hennes får ikke den beskjeden. Gud sørger for alle skapningene Hans . til og med de som er skremmende i en forfalt og forbannet verden.

Okay, det nok tapperhet for en dag. Nå kan du gå videre til en annen artikkel.


 

Advertisement
%d bloggers like this: