20 juni: Søk Kristus sammen

“Legg ungdommens begjær bak deg og jag etter rettferd, troskap, kjærlighet og fred, sammen med andre som kaller på Herren av et rent hjerte.”

Timoteus 2:22

Ungdommelige lyster er ikke begrenset til fysisk tiltrekking. De inkluderer overdrevne ønsker om popularitet, aksept, verdslig suksess, eller akademisk oppnåelse.

Lystene som Paulus advarer oss mot en enhver kortsiktig ungdommelig lyst for personlig glede eller gevinst, istedenfor personlig gudfryktighet. Ungdommelige lyster inkluderer enhver hunger eller ambisjon som distraherer fra vår jakt etter rettferdighet, tro, kjærlighet og fred.

Interessant nok er Paulus ikke fornøyd med vår flukt fra ungdommelige lyster,; han beordrer oss, alternativt, til å følge hardt (ordene “jag etter” er veldig sterke på det originale språket) etter en renhjertet hengivenhet til Gud. Vi vil ikke erfare det levende, gledelige, oppfyllende kristne livet før vi ikke bare forsøker å unngå synd, men også søker etter Kristus.

Og en av de største oppmuntringene for folk mens de følger etter Kristus er å følge etter Ham sammen med dem som også kaller på Herren ut fra et rent hjerte. Gode venner er stor hjelp for det kristne liv, og er spesielt livsviktig når du er ung.

Så, dere som er unge, husk å flykte fra syndige fristelser, følge etter Kristus som deres Herre, og se etter gode venner som vil følge etter Kristus sammen med dere.


 

Advertisement
%d bloggers like this: