18 november

Johannes 15:18-21

DET RARE FRIMERKET

“Han Asbjørn er noe for seg selv,” Haldis etter hun hadde slamret igjen ytterdøren bak seg. “Han er virkelig rar, og det sa jeg til ham.”

“Hva er i veien?” spurte mor. “Jobber ikke du og Asbjørn på et skoleprosjekt sammen?”

“Jo,” sa Haldis dystert. “Men vi blir aldri ferdig med det fordi han er så ‘hellig’ med alt. Vi fikk i oppgave å skrive en rapport om eldgamle og moderne danser. Asbjørn sa til læreren vår at mange typer dans vanærte Gud. Tenk deg det! Han sa det foran ele klassen! Og nå insisterer han på å skrive det i rapporten også! Det er så latterlig, så jeg ble sinna og gikk hjem!” Før mor kunne svare, stormet Haldis inn på soverommet sit. “Hva er dette?” spurte hun og holdt opp en liten, firkantet gjenstand i hånden sin.

Mor smilte. “Onkel Raymond vet at du liker frimerker, så han vill at du skulle se dette.”

“Hva er så spesielt med det?” spurte Haldis. “Det ser ut som et enkelt, vanlig frimerke, med unntak at noe av teksten er opp-ned. Det er ikke særlig vakkert eller noe. Hva er det godt for?”

“Teksten som er opp-ned er hva som gjør frimerket spesielt,” svarte mor. “Det er mulig at det ikke er vakkert, men det er faktisk verdifullt fordi det er så sjeldent.” Hun tok en liten pause mens Haldis studerte frimerket med ny respekt. “Vet du hva, Haldis? Din venn Asbjørn likner dette frimerket littegranne.”

“Hva?” gryntet Haldis. “Hvordan det?”

“Han virker kanskje rar for noen, men jeg tror han er en mye finere person enn du tror,” forklarte mor. “Jeg er gla for å høre at han har mot til å stå opp for det som er rett. Du burde vær stol over å ha Asbjørn som venn. Han er en av en million!”

Haldis svarte ikke på en stun. “Jeg antar at jeg var redd for hva de andre barna ville si,” svart hun endelig. “Jeg skammer meg. Jeg tror jeg skal ringe Asbjørn med en gang og om unnskyldning.”

Hva med deg?

Er du redd for å bli sett på som “rar” på grunn av det du tror på? Er du uvillig til å ta et standpunkt som er annerledes enn det de fleste andre barna mener? Det er ikke nødvendigvis dårlig å være andreledes. Jesus selv ble avvist av verden, og etterfølgerne Hans burde vente å av og til bli kritisert av ikketroende. Døm deg selv – og vennene dine – etter Guds standard, ikke verdens standard.

Fordi dere ikke er av verden… derfor hater verden dere

Johannes 15:19

Dagens nøkkelord: “FORSKJELLIG” KAN VÆRE OKAY

Advertisement
%d bloggers like this: