23 mai: Ledet gjennom livet

“Du leder meg med ditt råd, og siden tar du imot meg i herlighet.”

Salme 73:24

Alt i livet er her summert opp i ett vers.

Mens jeg er her på jorden, skryter salmisten til Herren, vil Du lede meg. Du vil gi meg den retningen jeg trenger for hvert et trinn på veien. Du vil aldri svikte meg og aldri forlate meg. Du vil hjelpe meg når jeg snubler, og Du vil styre meg når jeg mister min vei.

I tillegg vil Du lede meg med Ditt råd. Der er ingen feilbarlig leder som bare er menneskelig. Du er en allvitende, evig klok følgesvenn. Jeg møter aldri et problem som Du ikke vet løsningen på, og jeg vil aldri komme ut av kurs slik at Du ikke kan lede meg trygt tilbake.

Men alt det er bare livet på jorden! Etterpå vil Du motta meg i herlighet. Etter at Du forsiktig og kjærlig har styrt min vei her, så vil du lede meg inn til Ditt herlige nærvær i himmelen. Der finnes intet mellomstadium — døden er ikke noen tunnel, den er en dør. Og når Du slipper hånden min i denne verden, vil Du motta meg i den neste. Der er ingen “sending”; der er bare ledelse og mottagelse — ingen tid borte fra Deg.

Død, hvor er din brodd; grav, hvor er din skrekk? Min Gud vil lede meg med Sine råd, og så vil Han motta meg i Hans herlighet.


 

Advertisement
%d bloggers like this: