17 april

Txt: 1 Tessalonikerbrev 5:11, 14-15

STARTKABLER

“Jeg er så lei av Jon Samulesen!” knurret Nils en kveld. “Han låner alltid papir, blyanter, kulepenner – hva som helst – og så gir han det aldri tilbake”

“Kanskje du burde bare be ham om å få dem tilbake istedenfor å bli sinna om det,” foreslo far.

“Vel, i tillegg til det,” la Nils til, “så er han veldig hardhendt når han leker. Men dersom noen bumper inn i ham, så sladrer han. Vennene mine og jeg skal slutte å  være med ham.”

Far rynket pannen og så alvorlig ut. “Jeg tror du er klar over at Jons far ikke bor hjemme lengre, ikke sant?” spurte han. Nils nikket. “Og jeg tror at hans mor er nødt til  å jobbe lange skift på jobben sin,” fortsatte far. “De må ha det virkelig tøft akkurat nå.”

“Og ikke glem… Jon er nyfrelt,” la mor til.

Nils skulte. “Hvorfor forsvarer dere ham?” grublet han.

Det ringte på døren, og diskusjonen deres ble avbrutt. Det var naboen, herr Carlsen. “Beklager å forstyrre dere, men bilen min vil ikke starte,” sa han. “Batteriet er ikke helt dødt, men det er svakt og er ikke sterkt nok til starte motoren. Kan dere hjelpe meg?”

Far gikk for å hente startkablene. Han kjørte bort til naboen, og Nils så på mens faren først festet kablene til batteriet under sitt eget panser før han festet dem til batteriet i herr Carlsens bil, Herr Carlsen forsøkte å starte sin egen bil igjen,  og alle jublet da motoren våknet til live.

Far la hånden sin på Nils sin skulder da de returnerte hjem og gikk inn i huset. “Nils, klassekameraten din, Jon, er akkurat som herr Carlsens batteri,” sa far. “Jon er en kristen, men han blir tappet for krefter både følelsesmessig og åndelig av hjemmesituasjonen sin. Han trenger at noen gir ham et løft – han er for svak til å fungere på egenhånd. Bibelen forteller oss at vi burde bære byrdene for de svake og oppmuntre dem. Med andre ord burde kristne hjelpe hverandre.”

Nils så misfornøyd ut. “Så… du  sier at jeg og de andre guttene skulle komme på noen måter vi kan hjelpe Jon på, ikke sant?”

Far nikket. “Det vil ikke være så lett som å starte en bil,” sa han, “men jeg er sikker på at dere kan komme på noe som kan hjelpe Jon med å bære byrden hans.”

Hva med deg?

Er du irritert av noen kristne du kjenner? Føler du at du ikke har lyst til å leke mer med dem? Ikke vær for rask med å “forkaste” dem. Forsøk istedenfor å finne en måte du kan hjelpe på. Kanskje de trenger noen som er villig til å lytte, litt hjelp med skolearbeidet, eller et vennlig smil for å starte opp de åndelige batteriene deres. Kanskje du kan komme på andre måter å gi oppmuntring på. Det blir kanskje lettere dersom du husker på at det ofte kan være deg som trenger hjelp.

Bær hverandres byrder, og oppfyll på den måten Kristi lov

Galaterne 6:2

Dagens nøkkelord: HJELP DE SVAKE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: