1 mai

Txt: 1 Mosebok 3:17-19

ARBEID, ARBEID, OG ATTER ARBEID

Klokken var bare litt etter 8 om morgenen da deilig lukt av egg og bacon spredde seg fra kjøkkenet og rundt omkring i huset.

“Okay, latsabber!” ropte far opp til soverommene i andre etasje. “Det er på tide å stå opp! Egg og bacon til alle før vi drar på fjellet for å stå på ski!”

Eva og Knut trasket langsomt ned til kjøkkenet hvor en herlig frokost ble fortært. Etterpå gikk de opp og kledde på seg – tykke klær som ville holde godt på varmen ute i sneen. Snart satt hele familien i bilen på vei opp mot fjellet slik at de kunne gå på ski.

Dagen var en stor suksess. Mor hadde pakket en nydelig lunsj med varm sjokolade å drikke. De hadde gått to timer innover vidden før de hadde gitt seg. Eva og Knut lekte med tomflasker som de laget rusjebane til i sneen. Alle syntes det hadde vært en fantastisk dag, og da de kom hjem tidlig på kvelden, var alle trette og fornøyde.

“Pappa?” spurte Knut. “Hvorfor går ikke du i 1. mai tog slik som Arne sin far?”

Faren lente seg godt tilbake i lenestolen mens han tenkte på spørsmålet.

“Vel,” begynte han. “1. mai er arbeidernes dag. Arbeiderbevegelsen bruker denne dagen til å protestere mot myndighetene og sette krav til arbeidsgiverne sine.”

Knut gren på nesen. “Hvorfor går ikke du i tog, da?” gjentok han utålmodig.

“Vel,” sa faren igjen. “Da Gud skapte jorden og hele universet, så satte han menneskene til å arbeide i hages sin, Edens hage. Etter at Adam og Eva syndet, så ble jorden forbannet for menneskenes skyld. Adam ble fortalt at han skulle arbeide hardt, og spise maten sin etter å ha svettet for den.”

Far trakk Knut opp på fanget. “Jeg har aldri følt at det har vært mitt sted å protestere og sette krav til myndigheter og arbeidsgivere. Jeg har brukt fridagen til å være med familien min og ha det koselig med dere istedenfor. Jeg stoler på at Gud vil ta vare på meg, ikke myndighetene. Av og til har vi det så bra her i Norge at vi tror at vi ikke trenger Gud. Men det gjør vi. Vi burde stole mer på Gud enn på mennesker. Og dessuten burde vi jobbe hardt. Gud har gitt et eksempel for oss som vi burde følge. Akkurat som mauren løper frem og tilbake og jobber hardt, så burde vi også gjøre.”

Hva med deg?

Hva gjør du på 1 mai? Drar du kanskje på fjellet med familien, eller gjør familien din noe annet gøy? Det er mange som bruker 1. mai til å gå i tog med paroler om bedre arbeidsvilkår til arbeiderne og andre viktige saker. Det er ikke galt å jobbe for å bedre arbeidsvilkårene for folk, men vi må ikke glemme at det er Gud som beskytter oss og tar vare på oss. I et rikt samfunn som vårt er det lett å glemme Gud. La oss først og fremst tjene Gud og være gode arbeidere for Ham.

Gå til mauren, du late, se dens veier og bli vis.

Salomos ordspråk 6:6

Dagens nøkkelord: VÆR EN GOD ARBEIDER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: