15 mai

Txt: 2 Mosebok 22:10-15

LÅNTE TING

“Daniel?” ropte Robert til storebroren sin. “Kan jeg få låne fotballtrøyen din til kampen i kveld?”

“Nei,” svarte Daniel bestemt.

“Å, vær så snill?” bad Robert. “Alle de andre guttene skal ha sine fotballtrøyer på, men min er skitten. Hvorfor kan jeg ikke få låne din?”

“Fordi du ville ødelegge den,” svarte Daniel. “Jeg sa ‘nei’, og dermed basta!”

“Å, mor,” sutret Robert. “Hvorfor må Daniel være så ondskapsfull? Hvorfor kan jeg ikke bare låne trøyen hans denne ene gangen?”

“Du  vet hvorfor Daniel ikke vil la deg låne den, Robert,” sa mor. “Du kan ikke bebreide andre enn deg selv.”

“Men jeg ville vært så forsiktig med den,” protesterte Robert. “Kryss på halsen!”

“Daniel har ingen grunn til å tro på det,” påpekte mor.

Daniel nikket. “Jeg har lånt deg ting tidligere, og du har vært uforsiktig med dem. Hvorfor skulle jeg tro det ville bli noe annerledes denne gangen?” spurte han.

“Når du lånte sykkelen min, fikk du den full av gjørme, men jeg ble ikke sint,” knurret Robert.

“Jeg spylte den og pusset den før jeg satte den vekk, ikke sant?” minnet Daniel ham på. “Kom igjen! Tilstå!” Motvillig nikket Robert.

“Du trenger å lære å vise respekt for andre folks ting,” sa mor. “Du burde egentlig være ekstra forsiktig med alt du låner, å sørge for at du leverer det tilbake i god stand.” Robert sukket, men kranglet ikke lengre.

“Mor,” sa Daniel etter en stund. “Jeg hørte at noen lever på ‘lånt tid’. Hvorfor sier de det? Og betyr det at vi må være ekstra forsiktige med tiden vår også?”

“Jøss!” sa mor. “Jeg har aldri tenkt på det før! Jeg er ikke sikker på hvor det uttrykket har kommet fra, men… ja, vi burde være forsiktige med hvordan vi bruker tiden vår. Den tilhører egentlig Gud – Han bar tillater oss å leve her i en stund. Vi burde bruke tiden vår til å gjøre ting som gir ære til vår Gud.” Hun så på  Robert mens hun la til “En av måtene vi kan gjøre det er ved ¨å være forsiktige med alt vi låner!”

Hva med deg? 

Er du forsiktig når du bruker andre folks eiendom? Returnerer du lånte ting så snart som mulig? Passer du på at de er i like god stand når du returnerer dem? Følg Guds prinsipp når det gjelder lånte ting, og returner dem så snart som mulig. Å respektere det som tilhører andre viser respekt for den personen, og det er et viktig vitnesbyrd for Herren. Og ikke glem at du burde også gjøre god bruk av tiden som Gud gir deg!

Den ugudelige låner og betaler ikke

Salme 37:21

Dagens nøkkelord: TA VARE PÅ LÅNTE TING

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: