5 november

Txt: 2 Kongebok 5:1-14

FOR LITE

Under familieleiren som var i helgen hadde barna og tenåringene sine egne møter hver morgen mens mor og far gikk til Bibelstudium. Annika elsket møtene hun hadde vært på. En dag da hu n skulle til å fortelle mor hvor gøy hun hadde hatt det da hun vant Bibel konkurransen, så brøt broren hennes, Magnar, stillheten først. “Mamma, taleren for tenåringene var kjempegod! Han utfordret oss til å gi penger til Guds arbeid. Når jeg kommer hjem, skal jeg gi ti prosent av alle pengene jeg tjener på bensinstasjonen til Gud.” Annika kunne se at mor var glad.

Akkurat da kom far og Julie, Annikas storesøster som gikk på videregående, inn i rommet. Nok en gang åpnet Annika munnen sin for å fortelle mor og far om barnemøtet, men denne gangen var det Julie som snakket først. “Når jeg kommer er ferdig med skolen, skal jeg ta utdannelse i det jeg tror Gud vil jeg må lære meg for å være i full-tids tjeneste for Ham.”

Annikas foreldre var så begeistret over denne annonseringen at de begge ga Julie en klem. Midt i alt styret, forlot Annika rommet og gikk ned til innsjøen. Hun satte seg på en trestamme og kastet steiner i vannet.

“Hei! Hvorfor er vinneren av Bibel konkurransen så dyster?” Stemmen tilhørte onkel Steinar, barnas taler.

“Å, jeg bare føler meg så uviktig,” forklart Annika. “Broren min skal gi penger til Gud, og søsteren min skal utdanne seg slik at hun kan tjene Ham. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe for Jesus, men jeg er for liten.”

Onkel Steinar lyttet med sympati. “På den måten du svarte spørsmålene under Bibel konkurransen kan jeg se at du er travelt opptatt med å lære Guds ord,” sa han. “Jeg tror det er akkurat hva Gud ønsker at du skal gjøre nå. Jeg vil påstå at du kan finne måter å tjene Ham på også – som å invitere vennene dine til kirke eller kanskje ved å være et godt kristent vitne på skolen.” Onkel Steinar åpnet Bibelen sin til 2 Kongebok (skriftstedet ovenfor). Så hjalp han Annika med å innse at dersom en liten tjenestejente kunne bli brukt av Gud, så kan Han bruke hvem som helst! Til og med en liten jente som Annika!

Hva med deg?

Tror du av og til at du er for liten til å gjøre noe for Jesus? Alt den lille jenta i dagens skriftsted gjorde var å si “Jeg skulle ønske min herre kjente profeten Elisa” – og se hva som skjedde! Til tross for alderen din bør du be Gud om å bruke deg. Lær alt du kan fra Hans ord. Så b Ham om å hjelpe deg til å være modig nok til å tale ut for Ham ved enhver anledning.

Men Gud kalte dem til seg og sa: La de små barna komme til meg og hindre dem ikke, for Guds rike hører slike til!

Lukas 18:16

Dagens nøkkelord: BARN KAN TJENE JESUS

Advertisement
%d bloggers like this: