Unik gul pingvin funnet

Rare Yellow Penguin Bewilders Scientists | Audubon

Blant 120.000 kongepingviner (Aptenodytes patagonicus) på den underarktiske Sør Georgia øyen, så var det en som skilte seg ut – en gul pingvin som ingen har sett tidligere! Dens oppdager, viltliv fotograf Yves Adams, sa: “Den gule pingvinen svømte i land like foran oss. Den ga en liten oppvisning – ristet vann av fjærene sine, gikk litt på sanden, og entret en koloni med kongepingviner.”

Kongepingviner er kjent for sitt smoking-utseende: hvit front med svart rygg, sider, hode og føtter, med spor av skarp gulfarge rundt nakken. Denne unike gule pingvinen mangler all den særegne svarte fargen. Den har istedenfor en slående skarp gul nakke og hode, med kremfarget rygg og sider.

Biologer har spekulert (før en eventuell mulig genetisk analyse) at den har en mutasjon som forårsaker at den bare produserer litt av pigmentet (malanin) som gir pingviner deres svarte farge. Denne tilstanden er trolig leucisme. Så dens gule pigment (spheniscin), som er unikt for pingviner, har blitt fremtredende på denne måten.

Mens denne feilfunksjonen imidlertid gir pingvinen sitt slående utseende, så bringer melanin mangel flere ulemper, inkludert mindre UV-beskyttelse. Melanin gir strukturell styrke til fjær, så disse er trolig svakere og slites raskere. Under vannet vil pingvinenes mørke rygg vanligvis blande seg med hvavets mørke farge, sett ovenfra, så mutanten vil finne det vanskeligere å unngå for eksempel sultne leopardseler.

Likevel kunne den kanskje klare å overleve og formere seg. Den ble observert svømmende sammen med og beveget seg fritt mellom andre kongepingviner. Zoologen Daniel Thomas har tidligere forklart at pingviner kan “bruke det gule pigmentet for å tiltrekke seg partnere. Så det kan hjelpe denne myke pingvinen til å få en annens hjerte til å smelte. Om den kan eller ikke kan bringe en helt ny “gul” art eller underart er tvilsom, selv om det er mulig.

Men selv da ville det ikke være “evolusjon i handling”, som krever store mengder av forandringer som øker informasjonsmengden. Den “gule” forandringen er, som de fleste andre mutasjoner, noe som ødelegger eller mister informasjon. Så det peker mot en frafalt verden hvor alt, etter at synden og døden kom inn, går i oppløsning. Dette inkluderer genomene til evende skapninger, som fjerner seg lengre bort fra Guds “såre el” skapning.


 

Advertisement
%d bloggers like this: