14. Bruk hva du har

Emne: Relasjoner med kristne

“11 Og det var han som ga noen til å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, 12 for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp, 13 inntil vi alle når fram til enheten i troen på Guds Sønn og i kjennskapet til ham og blir det modne mennesket som er fullvoksent og har hele Kristi fylde.”

Efeserne 4:11-13

En gruppe dyr bestemte seg for å forbedre deres generelle velferd ved å starte en skole. Pensum inkluderte svømming, løping, klatring og flyving. Anden, en utmerket svømmer, var utilstrekkelig på de andre områdene, så han to fagene klatring og flyving, på bekostning av svømmingen hans. Kaninen, en fabelaktig løper, ble tvunget til å tilbringe så mye tid i andre klasser at han mistet litt av hans berømmelige fart. Ekornet, som hadde “A” i klatring, falt ned til en “C” fordi instruktørene hans tilbrakte timevis med å forsøke å lære ham å fly. Og ørne kunne ikke sveve over tretoppene lengre fordi de måtte lære å svømme.

Det som skjedde med denne gruppen med dyr beskriver noe som ofte skjer i kirkene våre. Efeserne 4:11-13 lærer oss at vi alle har blitt gitt spesielle gaver. Men noen av oss tjener på så mange områder at oppgavene våre ikke blir gjort på en god måte. Som et resultat av dette lider hele kirken.

Dersom Gud gjorde deg til en lærer, så vær en lærer. Studer flittig og gjør ditt beste. Dersom Han har gitt deg en nådegave, så tjen Ham med glede og ikke forvent at andre skal gjøre hva du gjør. Aksepter de åndelige gavene dine. Kultiver evnene dine. Stopp med å sammenlikne. Gled deg over å være deg.

Ja, bruk det du har!

Ha ikke alltid lyst på Noe annet du vil gjøre, Men muntert utføre oppgaven Som Kristus har gitt deg.

Gjør hva du kan, der du er, med det du har.

Spørsmål:

a. Hva tenker du på når noen sier “kirke”?

b. Hva sier Paulus at Gud forbereder kristne til? I lys av det, hvilken holdning burde vi ha overfor kirken?

c. Utforsk med en mer moden kristen noe du kan gjøre for å tjene kirken og hvordan du kan gjøre det.


 

Advertisement
%d bloggers like this: