18 november: Elsk andre

“Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken.”

1 Johannes 3:16

Johannes 3:16 er den berømte erklæringen om Guds kjærlighet, hvor Han ga sin Sønn, og med Hans formål om at hver den som tror på Sønnen Hans skal få evig liv. Men 1 Johannes 3:16 tar denne sannheten ett skritt videre.

Det er sant, sier Johannes, at ekte, perfekt kjærlighet kan sees i Jesu død for oss. Vi er imidlertid ment å lære at ekte kjærlighet er en oppofrende kjærlighet.

Johannes forklarer at ikke bare har Faderen gitt sin Sønn for oss, men Sønnen ga seg selvfor oss! Han ofret livet sitt for oss. Dette var ikke kosmisk eller guddommelig barnemishandling, slik noen har foreslått. Kristi kors var det ultimate eksemplet på den perfekte og forente kjærligheten som både Faderen og Sønnen har.

Slik kjærlighet er imidlertid ikke bare ment p redde oss fra helvete i framtiden, men også redde oss fra egoisme og forfengelighet akkurat nå. Når vi ser Jesus hengende på korset, burde Hans oppofrende kjærlighet for oss fdå oss til å legge ned livene våre for hverandre. Faktisk sier Jesus at korset gjør at vi står i gjeld, at vi “skylder“bå elske hverandre

Har Jesu kjærlighet påvirket deg? Får den deg til å leve et mer selv-oppofrende liv eller en mer oppofrende tjeneste? Kristi kjærlighet for oss inkluderer Hans kjærlighet for andre, og derfor burde vår kjærlighet for Ham også inkludere kjærlighet for andre.

Advertisement
%d bloggers like this: