7 februar: Den høyeste Gud

“Den høyeste rår over menneskenes rike og gir det til hvem han vil.”

Daniel 4:32

Noen religioner tror på millioner av guder. Noen tror at alt er gud. Andre tror at vi er guder. Men i en verden fullstappet av guder kommer Bibelens Gud med sin enestående påstand — Han er den høyeste Guden.

Og Han har bevist dette gjentatte ganger gjennom historien. I de ti plagene som hjemsøkte Egypt på Moses tid, viste Gud seg å være mye mer overlegen enn alle gudene som egypterne tilba (2 Mosebok 12:12). Når Guds ark ble plassert i samme hus som filistrenes innbilte gud Dagon, så falt Dagon på ansiktet foran den (1 Samuel 5:4).

Og igjen, her i Daniel 4, lærer Nebukadnesar fra Babylon gjennom en vanskelig erfaring at Gud er Den høyeste, og at Han er den som regjerer alle steder, og gir kraft til den Han vil. Der er ingen konge, eller arbeidsgiver, eller hersker som har krefter utenfor Guds herredømme.

For en fred og glede som kommer fra å vite at Gud hersker, selv i menneskehetens største kongedømmer, og at Han deler ut makt og innflytelse og autoritet til den Han vil. Gud er Den høyeste på ethvert sted på jorden.

Reflekterer livet ditt et korrekt syn på Gud som den som suverent hersker over livet ditt? Ser andre en gledelig og villig underkastelse til Gud, Den høyeste, i deg? Kan det bli sagt om oss, som det ble sagt om Paulus og dem som var med ham, at “Disse folkene er tjenere for Gud, Den høyeste” (Apostlenes gjerninger 16:17).


 

Advertisement
%d bloggers like this: