12 desember

Txt: Matteus 1:18-25

LIVSLINJE

Guri stappet en neve popcorn inn i munnen. Hun satt på enden av stolen sin med øynene limt til fjernsynsapperatet. “Å nei!” utbrøt hun. “Så du det? Hugo forsøkte å få seilet ned, og så falt han på havet. Det er ingen der som kan redde ham heller! Han seiler alene!”

Broren hennes, Gunnar, gliste. “Ikke bekymre deg,” sa han. “Han vil bli reddet. Bare vent.”

Musikken spilte. Spenningen bygget seg opp. Guri gomlet på litt mer popcorn mens hun betraktet mannen på skjermen som sloss for livet sitt. Han sparket og sprutet, og lette etter en livslinje mens bølgene rullet rundt og truet med å drepe ham. En haifinne skar gjennom havflaten bak mannen. “Pass deg Hugo!” ropte Gunnar

“Hvem er det nå som er bekymret?” ertet Guri. Men hjertet hennes hamret mens haien kom nærmere og nærmere Hugo. Han sloss med sjøen uviss på faren som nærmet seg bakfra. Akkurat da haien skulle til å spise ham opp, ble en livslinje kastet ut.

“Han fikk den!” ropte Gunnar. “De drar ham inn! Han er reddet!”

“Wow!” utbrøt Guri da programmet var ferdig. “Det var bra at den båten kom da den gjorde. Det ga Hugo… livslinjen til sikkerhet! Det er derfor filmen er kalt ‘Livslinje for Hugo’.”

Gunnar nikket. “Det var en god fortelling,” sa han.

Guri gjespet. “Ja,” sa hun. “Det var det.” Hun reiste seg og flyttet på en dekorasjon på juletreet. “Det var en god film, men den var ikke ‘julaktig’,” la hun til.

“Nei,” sa far som hadde sett på filmen sammen med barna, “men dersom du tenker på historien, så kan dere kanskje gjøre den mer ‘julaktig’ ved å huske på at vi snart skal feire dagen da Gud sendte oss vår ‘livslinje’ til sikkerheten. Gud visste at vi alle ville ‘drukne’ i syndens sjø, så Han sendte Sin eneste Sønn, Jesus Kristus, for å frelse oss. Når vi tar imot Ham som vår personlige Frelser, så ‘sveiver Han oss inn’ og gir oss evig liv.”

Hva med deg?

“Drukner” du fremdeles i synden din? Jesus tilbyr deg en livslinje. Han kom som et baby til Betlehem. Han vokste opp og levde et perfekt liv, så døde Han på korset for å ta straffen for synden din – og Han stod opp fra graven for å gi deg evig liv. Stol på Ham som Frelser i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.

1 Johannes 5:12

Dagens nøkkelord: JESUS GIR LIV

Advertisement
%d bloggers like this: