5 januar: Ikke la deg bli fristet

” Alle blir fristet av sitt eget begjær, som lokker og drar.”

Jakob 1:14

Hva beståt syndig fristelse i? Jakob avslører to essensielle ingredienter: først, det å bli dradd vekk fra Gud. To, det å bli fristet av sitt eget begjær.

Samme hva vi forteller oss selv, så vil enhver handling, person eller ting som drar vår oppmerksomhet bort fra Herren være gal. Det spiller ingen rolle om det er en romanse eller en rockestjerne, et familiemedlem eller et fotballag — det er galt å la noen av disse tingene komme mellom oss og en ensporet jakt etter Guds ære.

Dette betyr ikke at vi slutter med å bry oss om eller tjene andre; men det betyr atselv våre nærmeste forhold og mest dedikerte arbeid må alle være grunnfestet i, og flyte ut fra, vår kjærlighet for Kreistus. Et hvilket som helst annet grunnlag for et forhold eller forpliktelse er forandrelig, usikkert og avgudsdyrkende.

Legg merke til at det ikke er vår egen lysat som drar oss vekk fra Gud. Ikke hver lyst (sterk følelse eller ønske) er feil. Jesus og Paulus brukte begge samme ord for å beskrive deres lyst for kristent fellesskap og for å være med Kristus, i Lukas 22:15 og Filipperne 1:23.

Om lysten er god eller ond kommer an på  adjektivene eller kvalifikasjonene.Er det menneskenes lyst, av verden, av kjødet? Er de våre egnew ønsker/lyster, eller kommer de fra Gud og gir Ham ære? Dersom de er selvmotiverte eller har opphav i oss selv, så kan vi trygt slå fast at de er syndige.

Alle blir fristet når de blir dradd bort fra Gud av deres egne lyster og selvopptatte ønsker. Okke la deg friste; ikke gi inn for fristelsen.


 

Advertisement
%d bloggers like this: