1 juli

Txt: Romerne 8:12-18

ET BLANKT ARK

“Jeg trenger en frivillig til å signere dette arket,” sa frøken Sylvia mens hun viste sødagsskoleklassen et blankt ark. “Når dere signerer det, vil dere si dere enige til å gjøre hva som helst som jeg kommer til å skrive på dette arket.” Barna i klassen så på hverandre med forundring. “Jeg kan be dere slå plenen min, gi meg ukepengene deres for neste uke, komme til et selskap, eller å invitere fem gjester til søndagsskolen,” fortsatte hun. “Jeg kan skrive hva som helst som jeg ønsker at dere skal gjøre. Det kan være at jeg vil spørre dere om noe vanskelig, men dere ville bli glad om dere gjorde det – det lover jeg. Nå… hvem vil skrive under?” Flere fniste, men ingen meldte seg. “Stoler dere ikke på meg?” spurte frøken Sylvia. Barna bare smilte.

Endelig rakte Gina opp hånden sin. “Jeg vil skrive under, frøken Sylvia!” sa hun. Etter at Gina hadde signert arket, tok frøken Sylvia arket tilbake og skrev på det. Alle holdt pusten i spenning. Når hun var ferdig å skrive, ga hun arket tilbake til Gina. “Les det høyt,” instruerte frøken Sylvia.

“Gå til bordet i hjørnet,” leste Gina. “Plukk opp Bibelen du ser der, og behold det du finner under den. Det er ditt!” Gina adlød med en gang. “Ååååå,” hvinte hun da hun løftet Bibelen. På bordet lå det noen penger. Hun tok dem og smilte til læreren sin. “Tusen takk, frøken Sylvia!”

“Tusen takk for at du stolte på meg når ingen andre gjorde det,” svarte frøken Sylvia.

Gina satte seg igjen, og frøken Sylvia smilte til klassen. “Når vi gir livene våre til Herren Jesus, så er det det samme som å signere på et blankt ark. Vio sier ‘Gud, jeg overgir livet mitt til deg. Du kan skrive hva jeg skal gjøre’. Hva måtte Gina gjøre før hun kunne få belønningen sin?”

“Hun måtte signere arket,” sa Tonje.

“Og hun måtte gjøre hva arket sa,” la Torgeir til. “Dersom hun bare hadde lest arket men ikke gjort det som stod der, så ville hun ikke ha fått pengene.”

“Helt riktig,” sa frøken Sylvia. “Hun måtte stole på meg, og så måtte hun adlyde meg. Slik er det i forholdet vårt med Gud også. Vi trenger ikke være redd for å gi livene våre til Ham. Han lover oss at Han vil bare la det som er bra for oss komme inn i livene våre. Vi må stole på og adlyde Ham. Han har menge belønninger til de som overgir livene sine til Ham.”

Hva med deg?

Er du redd for å gi alt i livet ditt til Gud? Tror du Han vil be deg om noe vanskelig? Det er mulig, men ikke bekymre deg over det. Gi livet ditt til Ham betingelsesløst. Som skriftstedet i dag sier, så skal Guds barn “drives av Guds Ånd”. Overgi dere selv til Ham og gjør det du vey Han vil du skal  gjøre. Du vil bli overrasket over alle de gode tingene Han har forberedt for dere.

Hvor stor din godhet er, som du har beholdt for dem som frykter deg

Salme 31:20

Dagens nøkkelord: STOL PÅ GUD OG ADLYD HAM

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: