Forhistoriske predikanter

Bilderesultat for dinosaurer

Dinosaurer har evnen til å målbinde tilskuerne, både unge og gamle. De har bidratt til folks fantasi gjennom generasjoner. Mysteriets slør som omgir dem bare øker intrigen. Hvor kom disse store beistene fra? Hvorfor døde de ut? Slike spørsmål bidrar til lidenskapen for en million som gjerne vil bli paleontologer før de har blitt ti år gamle! Det er ingen overdrivelse å si at nesten hvert eneste barn, og voksen for den saks skyld, har hørt om den skremmende Tyrannosaurus Rex. Hollywood har tjent grovt på publikums fasinasjon av dinosaurer over årene, særlig med Jurassic Park filmene. Den nyeste av dem, Jurassic World, ble utgitt i 2015. I tillegg til dette eksisterer det utallige dokumentarer og tegnefilmer som bruker de beste effektene som er mulige, inklusiv 3D, for å bringe budskapet til disse “forhistoriske predikantene” til en ny generasjon.

Tatt i betraktning populariteten deres, så er det viktig å forstå budskapet som blir kommunisert gjennom disse fantastiske skapningene. I et intervju med Huffington Post kommenterte David Krentz, karanter designer for 2014 filmen “Walking with Dinosaurs

“JEG HAR ALLTID SAGT AT DINOSAURER ER INNGANGSNARKOTIKUM FOR VITENSKAPEN OVERFOR BARNA”

Saken om “inngangsnarkotikum” er at de leder til noe annet, i dette tilfellet “vitenskap”. I denne sammenhengen refererer terminologien åpenbart til en naturalistisk fortolkning av vitenskap æ- vedrørende hendelser som har skjedd i fortiden – ikke observerbar vitenskap som gjøres i laboratorier i dag. En blogger som skriver for The Meaning “Without God” Project sier det enda mer oppriktig:

“Dinosaurer var mitt inngangsnarkotikum til ateisme. Og da jeg fremdeles var seks eller syv år fra å trekke den slutningen at Gud enten ikke brydde seg om oss eller ikke eksisterte, så hadde dinosaurene delt en viktig hemmelighet – at Bibelen kan være feilaktig.”

HVILKEN HISTORIE FESTER SEG VED DEM?

Her er kjernen i saken: Dinosaurer blir brukt til å undertrykke den historiske korrektheten ved  Bibelen, særlig når det gjeldewr skapelsesberetningen i 1 Mosebok. Dette har fått mange til å forlate kristendommen helt, fordi den er uforenelig med de antatte “fakta” innen evolusjonær historie. I en nylig publisert artikkel forteller historikeren Tom Holland hvordan hans barndoms tro til stadighet ble utfordret av hans andre interesser:

For det første var det dinosaurene. Jeg husker klart hvor sjokkert jeg var da…  jeg åpnet en barnebibel og fant en illustrasjon på fremsiden av Adam og Eva sammen med en Brachiosaurus. Jeg kan ha vært seks år gammel, men en ting… var jeg skråsikker på: intet menneske hadde noen sinne sett en sauropod… En svak skygge av tvil hadde for første gang krøpet inn for å formørke min kristne tro.”

Tragisk nok har mange kristne vært dårlig forberedt til å stå imot dette angrepet og bli forvirret over hva de skal gjøre med dinosaurer og Bibelen. Mange har basert tankegangen sin om dette emnet på informasjon fra verdslige (evolusjonære) utdannelsessystemer eller populære medier istedenfor Bibelen. Når dinosaurer blir fortolket innenfor et bibelsk verdenssyn får man en ramme som kan forklare  veldet av fascinerende fakta om disse fantastiske dyrene; med andre ord, demonstrerer at det finnes masser av vitenskapelige beviser som støtter det bibelske ståstedet.

BIBELEN FORKLARER VIRKELIG DINOSAURER!

I motsetning til det evolusjonære synet på historien, at dinosaurer eksisterte i en slags “forhistorisk” tid, så hevder Bibelen at dinosaurer ble skapt på den sjette dagen i skapelsesuken sammen med de andre landdyrene og Adam og Eva (1 Mosebok 1:24-25). Dette betyr at mennesker og dinosaurer levde samtidig. Noen protesterer på dette og sier “Hvorfor nevner da ikke Bibelen dinosaurene?” Dette er imidlertid ingen overraskelse siden ordet “dinosaur” er en relativt ny oppfinnelse som ble først brukt av Sir Richard Owen i 1841. Før dette ble flere av disse skapningene beskrevet som “drager”. Der er mange steder i Bibelen som nevner disse skapningene (eks. Salme 74:13, Jesaja 34:13). Jobs bok gir også fascinerende beskrivelser av to dyr som heter Behemot og Leviatan, beskrivelser som ikke passer noen dyr som lever i dag, men kan passe til noen dinosaurer (Job 40-41). Videre bevis for at mennesker og dinosaurer levde på samme tid kan sees i et mangfold av kunstneriske avbildninger som likner dinosaurer som blir funnet over hele verden. Der finnes også mange oppskrevne historier om møter med “drager” som dukker opp i mange kulturer hele verden over.

Mer nylig har oppdagelsen av myke vev, røde blodlegemer, beinceller og proteiner i dinosaurbein indikert at de ikke kan være så gamle som den evolusjonære tidslinjen tilsier. Videre bevis er blitt funnet i måten dinosaurfossiler blir funnet i sedimentære steinlag som stekker seg over kontinentene, og ofte i en slik stilling som krever en hurtig begravelse og demonstrerer at enorme krefter en gang var i virksomhet. Syndefloden på Noahs dager gir en veldig god forklaring for disse egenskapene innen den bibelske referanserammen.

På grunn av dette, samt andre ting, kan dinosaurene vise seg å være effektive til å forkynne sannheten om bibelsk historie og budskapet i evangeliet. For å forsikre at du og familien din er utstyrt til å svare på disse utfordringene og ta del i kulturen rundt oss anbefaler jeg at du får tak i dinosaurbøker og DVDer som finnes i dag. Disse ressursene vil hjelpe deg til å stå fast i troen din og være klar til å fortelle sannheten om disse forhistoriske predikantene!

Ta gjerne kontakt med meg, så vil jeg kunne fortelle om materialer som du kan få tak i.


 

Advertisement
%d bloggers like this: