25 januar

Txt: Johannes 3:14-18

TRO DET ELLER EI

Jostein tilbrakte sommerferien med fetteren hans Robert, og hver dag var full av gøye aktiviteter. Jostein hadde det kjempegøy – unntatt de gangene hver kveld når onkel Per kalte dem sammen til en liten familie andakt. “Du tror vel ikke på alt det religiøse tullet, gjør du?” spurte Jostein Robert en kveld etter at de hadde gått til sengs.

“Visst gjør jeg det – og det ikke noe ‘religiøst tull’!” repliserte Robert.

Jostein trakk på skuldrene. “Vel, jeg kan ikke forstå hvordan noen kan tro på noen av disse bibelhistoriene. Tenk deg mennesker som går i ilden uten å bli brent. Eller en mann som går på vannet, eller folk som krysser et hav uten å bli våt,” spottet Jostein.

Da de kjørte til byen neste dag, leste Robert et klistremerke på en støtfanger. “Dersom Gud sa det, tror jeg det, og slik er det,”

“Det burde stå ‘Dersom Gud sa det, så er det slik’.” kommenterte Roberts far. “Det er slik om vi tror på det eller ikke!” Robert nikket, men Jostein lot som om han ikke hadde hørt noe.

Noen få  dager senere tok onkel Per dem med på kanotur. “Dette vannet er ikke så dypt,” sa Jostein da de fløt langsomt nedover elven. “Jeg kan se bunnen!”

Onkel Per humret. “Det er dypere enn det ser ut som, Jostein!” sa han. “Jeg er sikker på at vannet vil gå over hodet ditt!”

“Å, det tror jeg ikke på,” skjente Jostein.

De dukket plutselig da de fløt under en lavthengende grein. Kanoen tippet, og alle falt i vannet. De kom opp til overflaten og spyttet vann ut av munnen. “Stå opp, Jostein!” ropte Robert.

“Jeg kan ikke!” ropte Jostein tilbake. “Jeg kan ikke nå bunnen!” Han svømte mot den veltede kanoen. “Det er dypere enn jeg trodde!”

Snart padlet de videre nedover elven. “Vannet var dypt selv om du trodde eller ikke, Jostein,” observerte onkel Per. “Det at en ikke tror det forandrer  ikke på det. Det samme gjelder med Guds ord.”

Jostein flirte lurt da Robert gjentok “Så dersom Gud sa det, så er det slik!”

Hva med deg?

Tror du på alt som står i Guds ord – Bibelen? Tror det den sier om Jesus? Tvilen din vil ikke forandre sannheten, men det vil forandre livet ditt. Gud sier at dersom du ikke tror på Jesus, så er du “allerede dømt”, men dersom du tror, så er du ikke dømt. Tro på Jesus. Be Han om å frelse deg i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Hva om noen var utro? Kan deres utroskap sette Guds trofasthet ut av kraft? På ingen måte!

Romerne 3:3-4

Dagens nøkkelord: GUDS ORD ER SANT – TRO PÅ DET!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: