22 mars

Txt: Efeserne 2:4-9

SVØMME TIL ENGLAND

“Okay, jeg skal forsøke en gang til,” sa Camilla. Hun snudde seg, hoppet inn i vannet med et stort plask og svømte en kort distanse. Så grep hun fatt i kanten av svømmebassenget og gispet etter luft. Hun så på faren sin med forferdelse mens hun klatret ut. “Jeg begynner å tro at det er håpløst, pappa.”

“Du er blitt flinkere, Camilla,” forsikret far henne mens han ga henne et håndkle. “Ikke gi opp! Men kom igjen. La oss ta en pause.”

Camilla og faren hennes gikk og kjøpte dem hot dog, pommes frites og brus. Etter de hadde  satt seg ned og takket Gud for maten, så tok Camilla en bit av pølsen sin. “Pappa, kjenner du venninnen min Lotte?” spurte hun. Far nikket. “Hun går til Ferie-Bibel-klubben med meg,” sa Camilla, “og frøken Anja gir alltid en invitasjon til barna som ønsker å bli frelst. Lotte sier at hun tror det kommer til å gå bra med henne. Hun sier hun vet at hun ikke er snill nok enda, men hun forsøket hardt å gjøre det bedre, og at hun tror at hun holder på å bli bedre. Jeg har forsøkt å forklare henne at vi ikke blir frelst ved å være snille, men jeg vet ikke hvordan jeg kan overbevise henne.”

“Jøss! La oss tenke oss om litt!” sa far. Et øyeblikk senere spurte han “Kan Lotte svømme?”

Camilla lo hjertelig. “Omtrent like bra som meg, og det er ikke særlig godt.”

Far smilte. “Kanskje du kunne spørre henne om hun kan svømme helt fra Norge til England?”

“Til England?” utbrøt Camilla. “Ingen av oss kan svømme halvveis over bassenget!”

“Hva med de olympiske svømmerne?” spurte far. “Kan de svømme fra Norge til England?”

“Vel, nei,” svarte Camilla. “De kan ikke svømme så langt. Til og med  en olympisk svømmer ville bli trett etter en stund.”

“Nettopp!” sa far. “Til og med de beste svømmerne i verden er ikke gode nok til å svømme herfra og til England. Dersom noen forsøkte, måtte vedkommende bli reddet – eller frelst. På samme måte er til og med den beste personen i verden aldri ‘god nok’ til  å komme til himmelen på egen hånd. Alle har syndet, og ingen synd kan komme inn i himmelen. Bare Jesus kan redde oss – frelse oss – fra syndene våre.”

Camilla nikket. “Jeg skal fortelle det til Lotte igjen.” Hun smilte. “Jeg er sikker på at hun vil være enig i at ingen er gode nok til å svømme til England, og kanskje vil hun forstå denne gangen at ingen er gode nok til å komme til himmelen heller. Vi trenger alle Jesus!”

Hva med deg?

Er du klar over at du vil aldri være “god nok” til å komme til himmelen på egen hånd? Det er mulig at du forsøker veldig hardt å være god eller snill – kanskje du til og med har forbedret deg – men det er ikke nok. Det er kjempefin om du hjelper til hjemme, er vennlig med dem som er på skolen, gjør hva du kan for å hjelpe folk som har det vanskelig – og generelt gjør alle de snille tingene du kan komme på. Men ingen av de gode gjerningene dine kan ta vekk synden din. Det er derfor du trenger at Jesus skal frelse deg.

Ikke på grunn av rettferdige gjerninger som vi hadde gjort, men etter sin miskunn (frelste Han oss)

Titus 3:5

Dagens nøkkelord: DU VIL ALDRI BLI “GOD NOK” TIL Å KOMME TIL HIMMELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: