Peggys julestrømpe

Image may contain: drawing

Peggy var bare tre år gammel. Så hun kunne ikke huske mye om tidligere ganger hun hadde feiret jul. Peggy var like vel sikker på at hun visste alt om jul.

Image may contain: drawing

For det første visste Peggy hva julens virkelige betydning var. Hun visste at det var den dagen da folk feiret Jesu fødselsdag. Og hun visste at alle skyndte seg med å pynte juletre, pakke inn gaver til vakre pakker, og bakte massevis med småkaker, og dro til kirken for julegudstjeneste. Men det var ikke før flere dager før jul at Peggy begynte å tenke på å henge julestrømper på peisen på julaften.

No automatic alt text available.

Peggy så en vakker, STOR sterkt farget strømpe i butikken. Hun håpet på at mor ville kjøpe den til henne og skrive PEGGY øverst på den i vakre, glitrende bokstaver. Peggy så bilder av gutter og jenter som tømte julestrømper. En liten jente hadde en vakker dukke som stakk ut av toppen på strømpen. Og den lille gutten på bildet hadde allerede tømt strømpen sin. Han hadde funnet lekebiler, tog, snop og en stor appelsin i sin. Peggy kunne knapt vente på å gå for å kjøpe hennes julestrømpe.

 

No automatic alt text available.

Kvelden før mor og Peggy skulle gå inn i butikken satte faren henne på kneet sitt. “Det ser ut som om den lille jenta mi er ganske spent på julen,” sa han.

Peggys blå øyne skinte. Jeg skal ha en julestrømpe med navnet mitt på,” sa hun. Far holdt henne nær og fortalte hvordan Jesus forlot himmelen, hvor Han var veldig rik, og kom til jorden hvor Han var veldig fattig. “Han måtte ikke komme,” sa far. “Han gjorde det fordi Han var glad i ss, Peggy. Han ville ta straffen for våre synder på seg slik at vi kan dra til himmelen og bo sammen med Ham; for Han dro tilbake til himmelen etter at Han hadde blitt korsfestet og stått opp igjen fra graven.”

“Det er om julen vi husker på at Jesus kom ned for å bli født som en baby. Moren Hans holdt Ham i armene sine, akkurat som jeg holder deg. Bare at Han var helt ny, født på den første julen.”

“Stakkar baby Jesus,” sa Peggy trøtt. “Ingen hang opp noen julestrømpe for Ham.”

Så satte hun seg plutselig opp vid våken. “Mamma!” ropte hun til mor. “La oss henge opp en strømpe for Jesus også!”

No automatic alt text available.

Neste dag dro Peggy og moren hennes til butikken for å kjøpe henne en strømpe. Peggy valgte en strømpe for seg selv, og en for Jesus. Mor var klar til å betale for strømpene og få dem innpakket. Men Peggy protesterte. “Mamma, vi må ha navn på strømpene.”

Etter at ekspeditrisen hadde skrevet PEGGY på den ene strømpen, spurte hun, “Hva skal jeg skrive på den andre strømpen?”

Mor nølte ett øyeblikk. “JESUS,” hvisket Peggy.

“Skriv JESUS på den andre,” sa mor til ekspeditrisen.

Image may contain: drawing

Ekspeditrisen trodde hun hadde misforstått. “Unnskyld, hvilket navn sa du?”

Da mor svarte, så ekspeditrisen rart på henne. Så måtte mor forklare om strømpen til Jesus som Peggy hadde fått ide til fordi det i virkeligheten var Jesus sin fødselsdag. Ekspeditrisen smilte mens hun skrev JESUS med store glitrende bokstaver.

Det var bare begynnelsen på mange forklaringer, for Peggy insiterte på å henge opp Jesus sin strømpe med en gang. Hun kunne ikke vente til jul. Og så kom gjestene til hjemmet deres og hørte historien om Peggys julestrømpe for Jesus. Peggy fortalte postmannen og alle andre som kom til huset om strømpen for Jesus.

No automatic alt text available.

Selvsagt ville alle som hørte historien om strømpen gi en gave i strømpen for Jesus. Til slutt hadde strømpen flere hundre kroner i den. Etter at julen var over, sa mor: “Nå må vi få sendt denne gaven til Jesus. Vi kan ikke sende den til Ham i himmelen. Vi kan sende den til Ham ved å gi den til en kristen arbeider, kanskje en misjonær. Du kan bestemme hvor vi skal sende gaven, Peggy!”

No automatic alt text available.

Peggy tenkte i dagevis. Hennes voksne venner hadde mange forslag. Men det var Peggy som til slutt sa: “Jeg vil gi pengene til tante Bente. Mange gutter og jenter får høre om Jesus fordi hun arbeider hele tiden for Ham.”

Slik skjedde det at pengene fra Peggys julestrømpe som hun hadde hengt opp for Jesus førte til at enda flere barn fikk høre om Jesus, og at Han har dødd for dem. Og manfe voksne, inkludert postmannen, fikk høre om julens virkelige budskap.


 

Advertisement
%d bloggers like this: