Svindlen med Piltdownmennesket bekreftet – igjen

Bilderesultat for piltdown mennesket

Bladet Science rapporterte om definitivt bevis på at Charles Dawson – mannen som “fant” hodeskallen til Piltdownmennesket i Sussex, England, i 1912 – begikk svindel.

Dawsons “funn” av menneskeliknende hodeskalle fragmenter med en kjeve og to apeliknende tenner ble først avslørt som bedrag i 1953 da det ble vist at hodeskallen var fra et moderne menneske, og at kjevebeinet og tennene var fra en orangutang. Tennene hadde blitt filt ned for å få dem til å se mer menneskelige ut. Beina og tennene hadde blitt behandlet kjemisk og malt slik at de skulle se eldgamle ut.

Mer nylig har et team som har studert Pildownmennesket ved bruk av moderne skanningsteknologi, DNA analyse og CT skanning konkludert at Dawson var ene og alene ansvarlig for svindelen.

Isabelle De Groote, som var med i teamet, sa at snokingen hennes hadde fått henne til å konkludere at “intet bevis burde bli tatt for gitt, og vitenskapsmennene må være oppmerksom på deres forutinntattheter”. Rådet hennes var: “Dersom noe passer en hypotese for godt, så sett spørsmålstegn ved det på ny,” sa hun.


 

Advertisement
%d bloggers like this: