8 april

Txt: Salme 37:3-8, 39-40

TRE SMÅ KATTUNGER

Sverre kom inn i stuen bærende på Snøfugg som malte og koset seg komfortabelt i armkroken hans.  “Jeg er så glad over at dere lot meg beholde denne kattungen selv om vi allerede hadde to katter,” sa til foreldrene sine.  “Snøfnugg er den eneste som lar meg plukke henne opp og bære henne med meg hvor enn jeg går.” Han satte seg ned på sofaen, og Snøfnugg kveilte seg sammen ved siden av ham. “Ser dere? Hun bare hviler her, stille og rolig ved siden av meg, så lenge jeg ønsker.”

Mor smilte til dem. “Vel, Sverre,” sa hun. “Jeg går ut ifra at det er fordi du har vært så snill mot henne helt siden hun var liten.”

“Jeg vet det,” svarte Sverre, “men jeg behandlet Gråpus på samme måte, og dersom jeg løfter henne opp, hyler og skriker hun så lenge jeg holder henne. Hun er så skvetten og nervøs. Hun venter bare på en sjanse til å stikke av.”

Far nikket. “Hun er slik med oss alle,” sa han.

“Kanskje det er fordi hun ikke hadde noe god ‘katte-barndom’ før vi fikk henne,” foreslo mor. “Hun ble ikke behandlet bra når hun var liten, og jeg tror hun aldri har kommet over det. Vi har tatt oss godt av henne alle de årene hun har vært her, men hun har aldri lært helt å stole på oss.”

“Og Svarten!” la Sverre til. “Jeg har aldri prøvd en gang å ta ham opp! Jeg ønsker ikke å bli klort til blods!”

Far la ned avisen sin. “Disse tre kattene minner meg om måtene folk reagerer til at Gud ‘plukker dem opp’ og plasserer dem der Han ønsker dem,” sa han langsomt. “Bare tenk på det – hvilken av kattene likner du?”

Sverre kikket på Snøfnugg som fremdeles lå fredelig ved siden av ham og gliste. “Jeg håper jeg er som Snøfnugg,” bestemte han, “fornøyd med å være hvor enn Gud plasserer meg.”

Mor nikket. “Det er slik vi burde være, men jeg frykter at vi er mer lik Gråpus – nervøs for alt som skjer rundt oss. Eller som Svarten – full av våre egne planer.”

“Vi kan alle be for nåde til å være fornøyd med hvor Gud har plassert oss,” sa far med et smil. “Vi er heldige som kan stole på Ham både i gode stunder og vanskelige omstendigheter som vi kommer opp i.”

Hva med deg?

Har Gud plassert deg på et vanskelig sted – slik som et oppbrutt hjem, en ny skole, eller et fag du ikke liker? Ikke vær nervøs og urolig over omstendighetene dine, men vent på en mulighet til å skifte kurs. Og ikke vær såfull av dine egne planer at du ikke kan stole på Gud. Lær å vær fornøyd med Hans plan. Gud elsker deg, og Han vet best. Stol på Ham!

For så sier Herren Herren… I stillhet og i tillit skal skal deres styrke være

Jesaja 30:15

Dagens nøkkelord: STOL PÅ GUD I ALT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: