18 oktober

Txt: 1 Johannes 5:9-13

DET ER ET FAKTUM

Britt satt i naturfagtimen og bet på blyanten sin, men tankene hennes var fremdeles på talen forstanderen hadde hatt i kirken dagen før. Forstander Westlund hadde understreket det faktum at alle var en synder og trengte Jesus som sin Frelser. Britt sukket. Jeg vet at jeg er en synder, og jeg har bedt Jesus å tilgi meg, tenkte hun. Jeg vet at Bibelen sier at Han vil gjøre det, men… jeg føler jeg ikke som om jeg er frelst. Jeg lurer på om jeg skulle be Ham om å tilgi meg igjen, bare for sikkerhets skyld. Faktisk var det ofte at Britt ikke følte seg frelst, så hun hadde bekjent synden sin og fortalt at hun stolte på at Jesus ville tilgi henne flere ganger.

Plutselig ble Britts tankegang avbrutt da hun hørte læreren sin si “Vet dere hva som beveger seg og spinner rundt akkurat nå? Jorden beveger seg rundt solen i en fart av 107 200 km/t. Det tar 365 dager å fullføre en runde rundt solen. Jorden spinner også rundt på sin egen akse, og den roterer rundt en gang hver 24 timer. Aksen er en innbilt linje som binder Nordpolen til Sørpolen. Dette er fakta. Så selv om vi ikke føler det, så beveger vi oss ikke bare fort, men vi spinner også hurtig rundt!”

Jøss! tenkt Britt. Hei, vent nå litt! Selv om jeg ikke kan føle at jeg spinner, så sier vitenskapen at jeg gjør det. Og selv om jeg ikke føler meg frelst, så sier Bibelen at jeg er det!

Den kvelden avsluttet far familieandakten med at Britt leste flere vers fra første Johannesbrev. Etter å ha lest dem, smilte Britt og fortalte hva hun hadde lært i naturfagtimen. “Jeg tror at det vitenskapsmennene sier om at jorden beveger seg og spinner rundt, og jeg tror det Gud sier om frelse,” fortalte hun dem. “Det er også et faktum at jorden spinner selv om jeg ikke kan føle det, og det er også et faktum at jeg har mottatt Jesus som min Frelser – så jeg er en kristen selv om jeg ikke alltid føler meg som om jeg er det. Det er sant om jeg føler det eller ikke.”

Hva med deg?

Tror du at du har evig liv? Du kan vite det med sikkerhet. Bibelen sier at du er en kristen dersom du har tatt imot Jesus som din Frelser. Pass på at du virkelig har gjort det (se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel). Så kan du stole på de fakta som står i Guds ord istedenfor følelsene dine.

Den som har Sønnen, har livet! Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet

1 Johannes 5:12

Dagens nøkkelord: TRO PÅ GUDS ORD, IKKE FØLELSER

Advertisement
%d bloggers like this: