5 februar

Txt: Salme 139:1-12

HVEM SER?

Pål så opp fra puslespillet da moren hans kom inn døren med to handleposer. “Hei Pål!” sa hun. “Der er to handleposer til i bilen. Kan du være så snill å hente dem for meg? Og jeg trenger mer hjelp også. Da jeg tok opp håndvesken min sammen med disse posene, så var den opp-ned, så noen ting falt ut. Kan du plukke dem opp for meg også?”

“Jada mamma!” Pål nikket og løp ut til garasjen. Han tok handleposene inn i huset og satte dem på disken. Så gikk han tilbake og plukket opp det som hadde falt ut av morens håndveske. Sammen med flere andre ting, så fant han fire hundrelapper. Pål plukket dem opp og så ettertenksomt på dem. Så puttet han en av lappene i lommen. “Her er tingene dine,” sa han da han returnerte til huset.

“Tusen takk, Pål!” sa mor. “Kan du ta fluesmekkeren og bli kvitt disse fluene?” Hun rynket pannen “Hvor har de kommet fra?”

Pål smilte og tok fluesmekkeren. “Tok deg!” ropte han etter en liten stund. Så så han en flue som solte seg i vinduskarmen. “Mamma, kom å se på denne fluen,” ropte han. “Det ser ut som om den vasker fjeset, akkurat som katten vår gjør.”

“Det ser slik ut,” samstemte moren. “En mann på tv snakket om fluer for en stund siden. Han sa noen interessante ting. Han sa at fluens ben har børster som de bruker når de renser øynene sine.”

“Æsj!” stønnet Pål og gjorde en grimase.

“Mannen beskrev øynene deres også,” fortsatte mor, “og de er fantastiske. Han sa de har 4000 øyner i et stort øye.”

“Jøss!” utbrøt Pål. “Det var rart!”

“Når jeg hørte det, så fikk det meg til å tenke på et vers i salmene,” sa more. “David skrev ‘Han som formet øyet, skal Han ikke se?'”

Da Pål stakk hånden i lommen følte han seddelen. Gud ser dette også, tenkte han. Det er best jeg gir den tilbake – men dersom jeg gir den tilbake nå, så vil mamma vite at jeg forsøkte å ta den. Jeg går, så kommer jeg tilbake og sier at jeg har funnet den. Han begynte å gå mot døren, men så stoppet han. Gud ville se det også. Med et sukk tok han frem seddelen. “Jeg… jeg skulle til å ta denne,” tilstod han, “men her er den, og… vel, jeg er lei meg.”

Hva med deg?

Har du noen gang tatt noe som ikke er ditt? Det heter å stjele, og det skal vi ikke gjøre ifølge et av de ti budene. Har du noen gang fått for masse penger tilbake i butikken? Dersom vi gir det tilbake til butikken vil Gud og andre mennesker se at vi er ærlige mennesker. Ikke glem at selv om vi kan komme unna med noe, så ser Gud alt. Husk at Gud blir lei seg dersom vi stjeler fra andre.

Han som plantet øret, skal Han ikke høre? Og Han som formet øyet, skal Han ikke se?

Salme 94:9

Dagens nøkkelord: GUD SER ALT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: