10 mai

Txt: Hebreerne 10:19-25

GLØDENDE KULL

“Kan jeg dra på skitur med Jannicke og familien hennes neste søndag?” spurte Andrea en kveld. Da mor begynte å riste på hodet, skyldte hun seg å legge til  “De drar på skitur nesten hver eneste helg, med de tilber Gud mens de gjør det. Jannicke sier at de føler Hans nærvær i naturen – i snøen og bakkene og alt sammen.”

“Det høres bra ut,” sa mor, “men jeg lurer på hvor mye du ville tenke på Gud dersom du gikk på tur istedenfor å gå i kirken.”

Far nikket. “Hva Jannicke og familien hennes gjør, er opp til dem,” la han til, “men du er vårt ansvar. Vi tror ikke det er rett for oss å droppe kirken for å gå på skitur.” Andrea sukket, men hun visste det var nytteløst å krangle.

Far reiste seg og la en ny vedkubbe på peisen og rørte i peisen med en jenstang. Plutselig kom det et høyt smell, og et stykke brakk av vedkubben og fløy ut i ildstedet. Andrea skvatt litt før hun lo mens hun betraktet vedbiten gløde i noen få minutter før den ble helt sort.

“Skremte det deg?” spurte far mens han brukte en børste fra peissettet for å feie opp asken som var igjen.

“Et lite øyeblikk,” tilstod Andrea med et glis, “men det brente ikke lenge da det hadde kommet løs fra resten av vedkubben, gjorde det vel?”

“Nei, det gjorde det ikke,” sa mor ettertenksomt, “Og vet du hva, Andrea? Det virker for meg som om den lille biten fra vedkubben er en god illustrasjon på hva som kan skje med Guds barn når de ikke lengre møter Guds barn.”

“Å, mor!” protesterte Andrea. “Hva mener du?”

“Den vedbiten ga fra seg lys og varme når den var sammen med resten av vedkubben, men da den brøt ut fra den, ble den snart kald,” forklarte mor. “Guds folk er akkurat slik. De gir og får styrke for hver dag når de er sammen – når de er forent i fellesskap, tilbedelse og bønn. Men dersom de forlater gruppen med de andre og er alene, så bli de ofte kalde også.”

Langsomt nikket Andrea hodet. “Men det skader ikke å gå glipp av kirken bare av og til, gjør det vel?” spurte hun. “Så lenge du kommer raskt tilbake?”

“Kanskje ikke,” sa far, “men det kunne bli begynnelsen av en dårlig vane. Vi går glipp av det, og går på ski andre dager.”

Hva med deg?

Tilber du regelmessig sammen med Guds folk? Det er sant at du kan tilbe Gud hvor som helst. Det er storartet – du burde tilbe Ham når du ser det fantastiske skaperverket som Han har skapt. Men Gud vet at du trenger oppmuntringen og varmen som du får i fellesskap med andre kristne. Du trenger hjelpen du får fra å studere Guds ord sammen med andre og å be med dem. Vær trofast i møtene med Guds folk hver eneste uke.

La oss ikke holde oss borte fra vår egen forsamling… men la oss formane hverandre

Hebreerne 10:25

Dagens nøkkelord: GÅ REGELMESSIG TIL KIRKE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: