15 oktober

Txt: Filipperne 2:1-4

EN NY VENN

Petter la merke til en gutt som satt alene i kantinen på skolen. Han er ny her, og er sikkert ensom, tenkte han mens han husket hvordan han hadde følt seg da han var ny på skolen for et år siden. Så da Petter var ferdig med å spise lunsjen sin og var klar til å gå ut for å leke, stoppet han i døren. Jeg skal gå tilbake og snakke med den gutten, bestemte han.

Petter sklei inn på setet rett ovenfor gutten. “Hei,” sa han. “Jeg heter Petter! Hva heter du?”

“Jeg heter Kim,” svarte gutten.

“Hvor kommer du fra?” spurte Petter.

“Sør Korea,” svarte Kim.

“Har du lyst til å spille fotball med oss?” spurte Petter. Kim nikket ivrig.

Petter visste ikke hvorfor han gjorde det, men da de gikk hjem fra skolen inviterte han Kim til å bli med ham hjem. Kim så glad ut, og begge sjekket med mødrene sine for å se om det var i orden.

Å være sammen med Kim ble mye gøyere enn Petter hadde trodd. Guttene spilte basketball og bordtennis i et fort i kjelleren.

Snart var Petter og Kim blitt gode venner. Familiene deres møtte hverandre, og gutten besøkte ofte hverandre. Hos Kim ble Petter servert koreansk mat og lærte å spise med spisepinner. Han lærte også mye fascinerende om Korea.

“Jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å snakke til Kim da han begynte på skolen,” fortalte Petter sin far en dag. “Hver gang jeg går til huset hans, så føles det som om jeg tar en tur til Sør Korea.”

“Han som vanner skal selv bli vannet,” sa far med et smil.

“Hva betyr det?” spurte Petter.

“Det er fra Bibelen, og det betyr at handlinger ofte virker som en boomerang – de kommer tilbake til deg,” forklarte far. “Snillhet, for eksempel, kommer rett tilbake til giveren.” Far smilte til Petter. “Du var snill mot Kim, og så har du fått en spesiell velsignelse i retur – kjennskap til en ny kultur og en god venn.”

Hva med deg?

Har du funnet at å behandle andre godt gjør livet bedre for deg også? Det virker kanskje ikke alltid slik. Men selv om en person du viser snillhet mot ikke viser det tilbake, så vet Gud at du har gjort det som er rett. Når du behandler andre slik du ønsker å bli behandlet selv, så gjør det ikke bare andre glade – du blir gladere selv også.

Den som lesker andre, han blir selv forfrisket

Salomos ordspråk 11:25

Dagens nøkkelord: SNILLHET KOMMER TILBAKE TIL DEG

Advertisement
%d bloggers like this: