13 mars

Txt: 1 Mosebok 37:6, 11-28

JEG ØNSKER JEG KUNNE…

Julie stirret på bulletinen på fanget hennes mens klassevenninnen hennes, Line, gikk bort til pianoet. Etter å ha lest noen få linjer, tok Julie frem søndagsskole avisen. Jeg får se om det er noen gode historier her, tenkte hun mens Line begynte å spille en solo på pianoet. Julie ønsket ikke å høre på. Etter kirken var over ville alle snakke om hvor fint Line hadde spilt på pianoet, og Julie ville ikke høre det heller. Line er ikke eldre enn meg. Hvorfor kan hun spille så fint? undret Julie. Jeg skulle ønske jeg kunne spille i kirken slik som hun gjør.

Den uken møttes alle skolene på Julie sin skole for å arrangere baneløp. “Julie, du er den raskeste løperen i klassen,” hadde gym læreren annonsert noen uker tidligere. “Vi melder deg på landeløpet. Jeg vet du vil gjøre en god innsats for skolen vår.” Julie hadde vært oppskjørtet da alle de andre elevene hadde klappet for henne. Nå ventet hun på sidelinjen på at løpet hennes skulle starte, struttende av selvtillidt.

“Hei Julie! Er du klar til å slå dem alle sammen?” Da hun hørte spørsmålet snudde Julie seg rundt og så Line komme gående mot henne. “Jeg vet du kan gjøre det!” la Line til.

“Jeg håper det,” mumlet Julie. “Jeg skal gjøre mitt beste.”

“Jeg skulle ønske jeg kunne løpe så fort som deg,” sa Line. Hun sukket. “Men jeg kunne vel ikke slå en skilpadde.”

Julie så overrasket på Line. Etter et øyeblikk begynte hun å le. “Det er morsomt,” sa hun. “Jeg har alltid ønsket at jeg kunne spille piano så godt som deg, og du ønsker at du kunne løpe så fort som meg.”

Line smilte. “Jeg antar at vi begge er ganske dumme.”

“Antakeligvis. Jeg forsøkte til og med å unngå å høre piano soloen din sist Søndag,” innrømmet Julie, “men jeg hørte deg likevel. Du gjorde en kjempejobb!”

“Tusen takk!” sa Line da gym læreren kom for å gjøre Julie klar til neste løp. “Jeg håper du vinner, Julie!”

Når Julie kom hjem den ettermiddagen fortalte hun sin mor om samtalen med Line. Mor smilte. “Jeg tror du og Line begge lærte noe viktig,” sa hun. “Vi skulle ikke kaste bort tiden vår med å ønske at vi kunne gjøre noe som andre kan gjøre. Vår jobb er å bruke de talentene som Gud har gitt oss på best mulig måte.”

Hva med deg?

Har du noen gang ønsket at du kunne gjøre noe like godt som noen andre – skrive, spille et instrument eller tegne? Har du noen gang mislikt noen på grunn av deres evner? Dagens skriftsted gir et eksempel på en forferdelig synd som ble begått på grunn av misunnelse. Husk at Gud skapte hver eneste person helt unik med forskjellige talenter. Ikke vær sjalu på noen andres talent eller oppmerksomheten de får. Vær istedenfor fornøyd med de talentene Gud har gitt deg, og bruk dem til å tjene Ham.

Kjærligheten er ikke misunnelig. Kjærligheten skryter ikke, er ikke oppblåst.

1 Korinterne 13:4

Dagens nøkkelord: IKKE VÆR SJALU

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: