22 juli

Txt: Matteus 7:21-23

FERIE LEKSJONER

Alice hadde sett frem mot å tilbringe sommerferien sin med tanten hennes i Stavanger. Ikke bare var tante Dagrunn favoritt tanten hennes, men hun eide en gullhandler butikk, og Alice elsket å smyge seg rundt mens hun så på alle de pene juvelene. “Er det en rubin?” spurte Alice første dagen hun besøkte butikken. Hun pekte på en ring på utstillingsbrettet. “Den likner den du ga mamma til fødselsdagen hennes.”

“Den er ikke helt lik,” svarte tante Dagrunn mens hun tok den opp fra brettet og ga den til Alice. “Din mor fikk ekte vare; denne ringen er syntetisk.”

Alice så nøye på ringen. “Syntetisk?” spurte hun. “Jeg er ikke helt sikker på hva det betyr.”

Tante Dagrunn lo. “Vel, jeg antar du kan kalle den en forfalskning. Det er fordi den ganske enkelt ikke er en riktig rubin – den er laget av mennesker,” forklarte hun. “Den likner mye på en rubin, men koster mye mindre.”

“Mange mennesker kunne bli lurt,” kommenterte Alice mens hun rakte ringen tilbake til tanten.

Tante Dagrunn nikket. “Mange folk ville ikke kunne se forskjell, men et trent øye kan se at den ikke er ekte,” sa hun. Etter en liten stund spurte hun “Visste du at det til og med finnes syntetiske kristne?”

“Syntetiske kristne?” gjentok Alice. “Hva mener du?”

“Jeg mener at de ser ut som kristne, men de er ikke virkelig født på ny,” forklarte tante Dagrunn. “Det har ikke skjedd en forandring på innsiden. De kan lure mange mennesker – jeg er redd de av og til lurer seg selv også – men de er faktisk forfalskninger. Jesus snakket om folk som vil kalle Ham ‘Herre’ men ikke egentlig kjenner ham. Vi kan ikke alltid se hvem som virkelig kjenner Gud og hvem som er falske, men Gud vet.”

Alice nikket tankefullt. “Jeg ville ikke hatt noe imot å ha en syntetisk rubin eller en annen edelsten,” sa hun, “men jeg er veldig glad at jeg er en ekte kristen og ikke bare en forfalskning. Jeg er takknemlig for at Jesus døde for meg og er min Frelser. Jeg vet at Han tilga meg og gjorde meg til Hans barn!”

Hva med deg?

Er du en ekte kristen? Hvordan vet du det? Tror du det er fordi foreldrene dine er kristne? Eller er det fordi du lever et “godt” liv og gjør alle de tingene du ser at andre kristne gjør – gå til kirke, lese Bibelen, gjøre gode gjerninger, eller til og med be? De tingene gjør deg ikke en kristen. Du må bli født på nytt (Johannes 3:16) ved å gjøre en personlig avgjørelse om å stole på Jesus. Har du gjort det? Hvis ikke, så kan du gjøre det i dag (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Herren er god… Han kjenner dem som tar sin tilflukt til Ham

Nahum 1:7

Dagens nøkkelord: “KRISTNE” HANDLINGER KAN IKKE FRELSE DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: