11 juni

Txt: Salomos ordspråk 4:1-7

SLIK ER FORELDRE!

Lisa skulte på sin mor. “Du har ingen god grunn til å få meg til å gå glipp av Saras pysjparty neste fredag,” insisterte Lisa. “Du kjenner henne ikke en gang, og jeg synes du er veldig urettferdig.”

“Nei, jeg kjenner henne ikke. Det har du rett i,” innrømte mor. “Jeg kjenner ikke foreldrene hennes heller, og det er delvis hvorfor jeg ikke kan la deg gå til partyet. Jeg forsøker ikke å ødelegge all moroen din. Jeg forsøker å beskytte deg fra mulig dårlig innflytelse.” Hun smilte til Lisa. “Hvorfor inviterer du ikke Sara over til middag en gang? Så kan jeg bli litt bedre kjent med henne.”

Lisa ble enig med morens forslag, og noen få dager senere kom Sara til middag. “Du og Sara kan gå og leke,” foreslo mor etter de hadde spist. “Jeg skal rydde av bordet og ta oppvasken i kveld.” Mens hun arbeidet, likte hun å lytte til fnisingen og småpratingen til de to jentene i rommet ved siden av.

“Sara virker som en snill jente,” sa mor etter at Sara hadde blitt kjørt hjem, “men jeg trenger fremdeles å møte foreldrene hennes, eller i det minste vite mer om dem, før jeg kan tillate at du overnatter der.”

Lisa sukket. “Det er ikke tid,” protesterte hun. “Selskapet er nå til helgen.” Hun var ganske sikker på at det ikke ville bli noe pysjparty for henne.

Når postmannen kom opp oppgangen neste dag, så løp Lisas hund, GJ – kort for God Jente – opp til hoveddøren. Hun bjeffet og knurret sint. “GJ, vær stille!” kjeftet Lisa. Da postmannen gikk, snudde hun seg til moren. “Mamma, hva er galt med GJ? Siden hun fikk valpene sine ser det ut til at hun blir helt vill hver gang noen kommer til døren. Hun burde vite at postmannen ikke vil skade henne. Hun har aldri bjeffet på ham tidligere.”

“Jeg vet det, men GJ tar ingen sjanser med babyene sine,” forklarte mor mens de roet ned hunden sammen med valpene hennes på kjøkkenet. “Hun vil forsøke å holde alle som ikke er en del av familien vekke fra dem.” Hun tok en liten pause, så la hun til “Jeg går ut ifra at alle mødre er slik – og fedre også. Så vær så snill å vær tålmodig med GJ – og med meg – mens vi er mødre for barna våre! Okay?”

Lisa så overrasket på sin mor, så nikket hun langsomt. Hun visste at mor tenkte på nektelsen hennes om å la Lisa gå til pysjpartyet.

Hva med deg?

Lurer du av og til på hvorfor foreldrene dine virker så beskyttende overfor deg? Føler du det som om de ikke vil la deg vokse opp? Gud har gitt dem det store ansvaret å beskytte deg fra innflytelse fra det onde. De gjør bare jobben sin når de lærer deg Guds ord, disiplinerer deg etter behov, forsørger deg og gjør alt de kan for å holde deg trygg fra forskjellige typer farer. Vær tålmodig med dem, og ær dem for at de gjør sitt beste for å trene deg på best mulig måte.

Hedre din far og din mor, slik som Herren din Gud har befalt deg

5 Mosebok 5:16

Dagens nøkkelord: FORELDRE TAR VARE PÅ DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: