30 desember

Txt: Jesaja 9:2-3, 6-7

SYTETE JUL

“Dette er den verste julen noen sinne,” klaget Mira til hennes tenåringsbror Øystein som omorganiserte noen figurer i krybbeutstillingen. “Her er vi i en ukjent by fordi far ble overført, og det enste stedet vi kunne finne for å bo i var denne lusne leiligheten her. Varmen virker ikke skikkelig, og vi har ikke et fjernsyn en gang. Vi kan ikke besøke bestemor, og…”

“Da Maria og Josef kom til Betlehem, var alt de kunne finne en stall,” avbrøt Øystein. “Vi har i det minste en seng. De hadde antakeligvis bare strå.”

Mira så på englene i stallen. “Vel, Maria og Josef hadde engler som sang for dem,” sa hun. “Og vismennene brakte presanger med seg.”

“Det var hyrdene, ikke Maria og Josef, som hørte englene synge,” fortalte Øystein henne. “Dessuten kom det noen og sang på handlesenteret sist uke. Og da vi åpnet presangene våre på julaften, er jeg sikker på at vi fikk mer enn vi fortjente.” Han smilte til søsteren sin. “Spesielt deg,” ertet han. Så la han til “Du sier så mange ganger at denne julen er den verste noen sinne, men det blir den bare dersom du lar den være det – dersom du gjør det til en sytete jul.”

“Hva mener du?” spurte Mira.

“Vel, ærlig talt  så blir jeg lei av å høre vennene mine klage hvert år rundt juletider,” sa Øystein. “De beklager seg over at de ikke har nok penger til å kjøpe julepresanger, ellers så klager de over den rollen de fikk eller ikke fikk i juleforestillingen i kirken. Ofte klager de over at de ikke fikk den gaven de ønsket, eller fordi noen fikk flere gaver enn de gjorde. De bare syter!”

Mira geipet til broren hennes. “Vel, det gjør ikke jeg,” fortalte hun ham. “Jeg skal i det minste ikke gjøre det.” Hun smilte mens hun la til “Og jeg vil ikke høre at du klager om at du må skrive så mange takkemeldinger!”

Hva med deg?

Har du klaget denne julen eller har du gledet deg over Jesu fødselsdag? Tenk på det faktum at Gud ga den største gaven noen sinne – Han ga Sin Sønn slik at Han kunne bli Frelseren din. Feire julen med glede. Ikke ha en “sytete jul” hjemme hos deg.

Engelen sa til dem: Frykt ikke! For se, jeg forkynner dere en stor glede – en glede for alt folket.

Lukas 2:10

Dagens nøkkelord: VÆR GLAD I JULEN

Advertisement
%d bloggers like this: