6 mai

Txt: 2 Timoteus 1:6-12

T-SKJORTE DAG

Jenny og familien hennes tilbrakte en uke på Bibel leir, og Jenny hadde det fantastisk. “Kan jeg få kjøpe en leir t-skjorte?” ba hun en dag. “Alle de andre har en.”

Mor smilte. “De ser veldig fine ut, så… okay. Du kan få en,” svarte hun.

Jenny skyndte seg til leir butikken og kjøpte t-skjorten, og hun tok den på seg med en gang. “Jeg elsker den!” utbrøy hun. På fremsiden var det et bilde av et kapell med ordene “Forkynner Hans ord til hele verden”. På baksiden var det bilde av stedet der de var med stedsnavnet trykket over.

Gjennom hele leiren hadde Jenny på seg t-skjorten. Hun var stolt over å være en av gruppen Men da hun kom hjem, stappet hun t-skjorten i en skuff og glemte den helt. Mor glemte den imidlertid ikke. Av og til foreslo hun at Jenny burde ha den på. Jenny avslo alltid. “-jeg liker den,” insisterte hun, “men den ville ikke passe inn her.” Så forandret hun raskt samtaleemne.

“Mor!” sa Jenny en dag da hun kom hjem fra skolen. “Neste fredag er t-skjorte dag. Kan jeg få en ny t-skorte? Vær så snill?” Mor ristet på hodet. “Ikke denne gangen,” sa hun. “Du kan bruke leir t-skjorten. Den er nesten ny.”

“Jeg kan ikke ha den på meg,” protesterte Jenny. “Alle de andre vil ha t-skjorter på seg med morsomme vitser, eller fra spennende steder som Disneyland Paris.”

“Var ikke leiren spennende?” spurte mor. “Du elsket t-skjorten din når du var der.”

Jenny bet seg i leppen. “Det er annerledes,” sa hun. “På leiren hadde alle barna slike t-skjorter, men på skolen…”  Stemmen hennes stilnet av.

“På skolen er det ikke så behagelig å bli identifisert som en kristen, er det vel?” spurte mor. “Men bare tenk p det. Ville ikke det å ha på deg t-skjorten være en enkel måte å være et vitnesbyrd for Jesus og la barna på skolen se at du er en kristen?”

“Jeg… jeg tror det,” tilstod Jenny. “Kanskje jeg skulle ha den på meg til skolen likevel.”

Mor smilte. “Da vil du forkynne Guds ord, akkurat som t-skjorten sier.”

“Vet du hva?” spurte Jenny. “Kanskje det å ha på meg t-skjorten kan få noen av vennene mine til å være med på Bibel leiren neste sommer?”

Hva med deg?

Er du glad over at andre barn på skolen vet at du er en kristen? Er du ubeskjemmet over å gjøre de tingene som kan fortelle andre at du er elsker Gud? Ber du før du spiser, vitner du når du kan, eller forsvarer du troen din i klasserommet? Vær aldri skamfull over Jesus. Andre trenger Ham også.

Skam deg ikke ved vår Herres vitnesbyrd

2 Timoteus 1:8

Dagens nøkkelord: VÆR ALDRI SKAMFULL OVER JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: